Emma Toussain
Emma Toussain Food 22 jun 2022
Leestijd: 3 minuten

Eten en tegelijk darts spelen? Het kan bij Oche Amsterdam en het voelt als één groot feest

Eten én spelen tegelijk? Dat is vast niet iets wat jouw moeder je vroeger geleerd heeft. Gelukkig zijn we inmiddels volwassen en kunnen we prima multitasken tijdens het eten. Bij het restaurant Oche in Amsterdam staat het gastro-gaming concept centraal en zijn alle gerechten zó samengesteld dat je ze met één hand kunt eten zodat je de ander kunt gebruiken om te spelen. En met spelen bedoelen we in dit geval een potje darts. Wij mochten het concept uitproberen en we vertellen je er alles over.

Ga voor Bullseye of Triple in Oche

Oche – spreek uit als ‘ok-i’ – staat voor de lijn waar een speler achter moet staan tijdens het darten. In 2018 zag Oche het levenslicht in Oslo. Inmiddels kent het concept naast hun vestiging in Nederland ook een locatie in Zweden en Australië. Hoe ziet een avond bij Oche eruit? Denk vooral aan een tafel vol gerechten en palet aan kleuren, smaken en geuren. Zo heb je de keuze uit veel verschillende gerechten maar de meest populaire zijn toch wel de spicy tuna cone, saled beef ‘Pekelvlees’ of 6 soorten pizza’s, waaronder pizza parma en – mimosa. Wie de chefs de vrije hand wil geven kan kiezen uit de Chef’s Menu (€34p.p), Bullseye Menu (€25 p.p) en Triple Top menu (€18,50 p.p). Zo geniet je samen met je vrienden of een date van een samengesteld menu met verschillende gerechten.

Wij mochten Chef’s Menu uitproberen en kregen een aantal kleine sharable gerechtjes voorgeschoteld. Denk aan een zoete aardappelsoep, garnalen, spicy tuna cones, saled beef én scroppino’s. Ze houden goed rekening met dieetwensen en wil je vegetarisch of vegan eten? Geef ‘t ff aan, want dan maken ze een aangepast menu.

Even over darts

Terug naar het zogeheten gastro-gaming concept. Bij Oche staat het spelen van darts onder het genot van hoogwaardige gerechten centraal. Het idee ontstond in Oslo, toen de eerste Oche vestiging haar deuren opende. Darten is niet alleen maar voor mannen van middelbare leeftijd met een grote voorliefde voor bier – het lijkt erop dat het goed bevalt en dat het eigenlijk hartstikke leuk is, vooral voor jongvolwassenen. Nou, dat gaan wij eens even uitproberen!

Bijzondere ervaring

We waren zeer benieuwd hoe dit zou zijn in combinatie met het eten en het drinken. Met een groepje van 4 speelden wij verschillende potjes darts en het is bizar hoe snel je helemaal opgaat in het spel. Je wordt fanatiek en je hoopt verschillende spelers weg te kunnen spelen. Je kunt ook kiezen uit makkelijke, middelmatige en moeilijke spellen zodat je kunt laten zien wat je in huis hebt.

Ook als je nog nooit hebt gedart – zoals iemand uit ons gezelschap – is het prima te doen en zijn er makkelijke spellen om te wennen aan de techniek. Het bord is digitaal en dat betekent dat je score automatisch wordt bijgehouden. Zo kun jij het rekenwerk overslaan en met een gerust hart genieten van een Espresso Martini of Moscow Mule (aanrader!). Ook kan jij je eigen avatar aanmaken en dus spelen met je eigen account. Als je wint komt je naam dan ook groot op het bord te staan – een beetje zoals tijdens een potje bowlen, maar dan zónder de lelijke schoenen. Tijdens het ene spel moet je de hoogste score gooien en bij de ander ben je juist bezig om elkaar te elimineren. Zorgt voor leuke situaties.

Samengevat? Het is een ontzettend leuk avondje uit. Ga met een aantal vrienden, huur een booth en bestel lekker wat te eten. De setting is informeel en je kunt de hele avond kletsen, spelen én eten tegelijk. Ook leuk als eerste date-idee; je bent lekker interactief bezig en je kunt jezelf vermaken met een cocktail in de hand. Daarnaast kun je meteen testen of je date een beetje competitief is.

Oche Amsterdam is te vinden aan Utrechtsestraat 11.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.