Demi de Ruiter
Demi de Ruiter Celebrity 22 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Een royal selfie met prins William? Dat kan op één voorwaarde

Wist jij al dat het een enorme no go is om een selfie te maken met één van de leden van de Royal Family? Het wordt op z’n zachtst gezegd niet gewaardeerd om naar ze toe te lopen en te vragen om een foto. Toch zijn er foto’s te vinden van fans die met een lachende prins William op de foto staan. Huh, hoe dan? Prins William staat er voor open om de ongeschreven regel ‘geen foto’s maken met leden van de Royal Family’ te breken, maar wel op één voorwaarde.

Benieuwd wat deze voorwaarde is? Wij vertellen het je.

Geen selfies met de Royal Family? Waarom is dat?

Oké, het maken van selfies met de Royal Family is geen échte officiële overtreding, maar het wordt wel ontzettend afgekeurd door Hare Majesteit Queen Elizabeth. Het nemen van selfies met de koninklijke familie wordt gezien als een teken van gebrek aan respect. Dat vertelde een fan van de Royal Family die aanwezig was op het Buckingham Palace-tuinfeest van de koningin in 2017 ooit aan Insider. Het toekeren van de rug naar de koninklijke familie en de koningin is namelijk écht not done. En dat is precies wat er gebeurt wanneer je wegloopt na het nemen van je foto…

Daarnaast hebben de royals liever een persoonlijke interactie dan dat mensen schreeuwen om selfies. Als je er één toestaat, wordt het al snel overweldigend en wil iedereen een foto. Daarnaast zijn selfies vanuit het oogpunt van veiligheid ook niet ideaal. Een foto vereist namelijk een (te) kleine afstand tussen de fans en de royals.

Meghan Markle en Prins Harry delen een super schattige foto van hun dochtertje Lilibet en het meisje lijkt precies op haar vader

Dit alles maakt dat leden van de koninklijke familie vrijwel altijd weigeren wanneer zij benaderd worden voor het maken van een selfie. Zo zei Meghan Markle in 2017 tegen fans die graag met haar op de foto wilden: “We’re not allowed to do selfies.” Balen!

Prins William’s voorwaarde

Toch is William, de Hertog van Cambridge, de beroerdste niet. De toekomstige koning staat er voor open om de ongeschreven regel van het ‘geen selfies maken’ te verbreken, op één voorwaarde. Voor een foto met de prins zul je als fan je steentje moeten bijdragen om zijn liefdadigheidswerk te steunen.

Het is geen geheim dat prins William veel aan liefdadigheidswerk doet. Laatst ging hij undercover om exemplaren van ‘de Big Issue’ te verkopen als onderdeel van zijn vrijwilligerswerk om dakloosheid aan te pakken. Tijdens deze actie poseerde de prins voor heel wat foto’s met fans. Volgens de Big Issue deed de Hertog van Cambridge dit als de fans in ruil hiervoor bijdroegen aan zijn liefdadigheidswerk door een magazine van hem te kopen.

Aha! Die onthouden we voor als we ooit prins William tegen het lijf lopen.

Deze codewoorden en -namen gebruiken de Britse royals binnen het koningshuis

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.