Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Food 26 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Lekker in je vel – deze dingen wil je eten tijdens je menstruatie om je beter te voelen

Als het weer dé tijd van de maand is, dan zijn we niet onze meest bruisende en lieve zelf. Nee, er komt een ruw randje om ons karakter en daar kunnen we even niets aan doen. Of wel? Want door sommige dingen te eten tijdens je menstruatie schijn jij je meteen een stuk beter te voelen. Zowel mentaal als fysiek.

Kom maar door!

Deze dingen wil je eten tijdens je menstruatie om je beter te voelen

Wanneer het that time of the month is gebeuren er allerlei gekke dingen in ons lichaam. Onze lichaamstemperatuur stijgt, ons metabolisme verandert en we hebben ineens bizarre cravings.  Je voelt je over het algemeen niet top en dat komt door al die kleine lichamelijke veranderingen. Gelukkig kan je dit (enigszins) controleren, want door deze voedingsmiddelen te eten, zit je weer wat lekkerder in je vel.

1. Groene bladgroenten

Het is normaal dat je ijzergehalte daalt tijdens je menstruatie. Dit kan zorgen voor vermoeidheid, pijn in je lichaam en duizeligheid. Door groene bladgroenten te eten geef je het ijzergehalte een boost. En dit hoeft niet saai te zijn, denk bijvoorbeeld aan een spinaziesalade of of een pasta met groene kool erin.

2. Gember

Daar hebben we ons wondermiddel weer. Een mok gemberthee kan ervoor zorgen dat (spier)krampen afnemen, door de ontstekingsremmende werking van gember.

3. Vis of noten

Vis is rijk aan ijzer, eiwitten en omega-3 vetzuren en dit zijn dingen die je binnen wilt krijgen als je ongesteld bent. Omega-3 kan de intensiteit van menstruatiepijn verminderen. Ook vermindert het depressie, dus dat is ideaal als je door de hormonen mentaal niet zo lekker gaat. Eet je geen vis? Ga dan voor noten met Omega-3 erin.

4. Pure chocolade

I know, een reep Tony’s karamel-zeezout is erg verleidelijk, maar eigenlijk wil je gaan voor de pure chocolade tijdens je menstruatie. Als je last hebt van PMS (premenstrueel syndroom), dan zorgt pure chocolade er dankzij het ijzer- magnesiumgehalte voor dat de klachten voordat je ongesteld wordt verminderen.

5. Quinoa

Ja, we blijven toch op de gezonde route. Helaas geen Maccie, maar quinoa tijdens je menstruatie. Quinoa zit bomvol ijzer, proteïne en magnesium, en dat kan jij wel gebruiken deze dagen.

5x lekkere en gezonde recepten met quinoa waar je geen uur voor in de keuken staat

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.