Gina Koninkx
Gina Koninkx Beauty 2 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Kom maar door met die gembershots! Deze 3 positieve invloeden heeft gember op je huid

Waar mannen zelfs een stralende huid krijgen na het gebruik van 3-in-1 shampoo versus conditioner versus scheergel die ze op hun gezicht smeren, is dit niet iedereen gegund. Verlang jij ook naar een stralende huid? Gember does it. Deze superfood zorgt binnen no time voor een prachtig huidje bij jou.

Naast dat het erg belangrijk is elke dag je gezicht goed te wassen en te verzorgen, kunnen sommige superfoods je huid ook een enorme boost geven. Zo heeft gember verschillende positieve invloeden op je huid die we je uiteraard niet konden onthouden.

Een stralende huid dankzij gember

De kracht van gember is fenomenaal en werd al door onze oma’s geprezen. De superfood werkt namelijk niet alleen goed tegen misselijkheid, katers en andere lichamelijke ongemakken zoals een blaasontsteking. Je krijgt er óók nog eens een stralende huid van. Kom maar door met de gemberthee en shots!

1. Gember heeft een anti-aging effect

Gember is een specerij die wordt gewonnen uit de wortels van een gemberplant. Gemberwortel is de meest bekende vorm: die geinige kronkels waar je met moeite een plak vanaf kan snijden. Toch is het de moeite waard dat wél te doen en deze toe te voegen aan een kop heet water. Gember heeft namelijk diverse positieve uitwerkingen op je huid.

Allereerst en misschien wel het meest belangrijk: het vertraagd het verouderingsproces van de huid. Gember zit namelijk bomvol antioxidanten die ervoor zorgen dat je huid elastisch blijft. Dag rimpels, hallo jonge stralende huid!

2. Deze superfood stimuleert celvernieuwing

Gember stimuleert ook nog eens de bloedcirculatie, wat op haar beurt weer zorgt voor celvernieuwing. Wanneer celvernieuwing te langzaam plaatsvindt, worden rimpels, lijntjes en een dunne huid steeds zichtbaarder. Je kunt er zelfs een grauwe tint van krijgen in je gezicht. Alle reden dus om die celvernieuwing voor de volle 100% te stimuleren. Zelfs acne littekens kunnen vervagen dankzij de superkrachten van gember.

3. Gember heeft een ontstekingsremmende werking

Gember heeft ontstekingsremmende krachten en voor iedereen die wel eens last heeft van huidontstekingen of acne, kan gember een uitkomst zijn. Een ontstekinggevoelige huid heeft namelijk veel baat bij het eten of drinken van deze specerij. Daarnaast geeft het ook nog eens een enorme boost aan het immuunsysteem. Niks mis mee toch?

Vind je gember echt heel vies?

Blend het dan door een smoothie, producten als blauwe bes en spinazie hebben ook een overheersende smaak waardoor je veel minder gember proeft. Gemberthee wordt ook vaak gedronken met een schijfje sinaasappel, doet wonderen.

Je kan uiteraard ook je avondeten bereiden met de toevoeging van gember, wat dacht je van een pittige curry? Jum!

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.