Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 12 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Deze exclusieve tas gemaakt van airbags wil je winnen

Je kunt nooit genoeg tassen hebben. Maar anno nu is een gloednieuwe tas echt niet meer de holy grail. Een upcycled tote bag aan je schouder hangen, is hipper dan ooit. Deze exclusieve en handgemaakte tas van airbags is een echte eyecatcher. En jij kunt ‘m winnen!

Wat kun je maken van oude airbags? Ontwerper Rob van Ravenstein (The Creators Studio) mocht met de oude luchtzakken aan de slag voor de introductie van de volledig elektrische Volvo EX30. Voor dit nieuwe model, met de laagste CO2-voetafdruk van alle Volvo’s tot nu toe, is op verschillende manieren gebruikgemaakt van hernieuwbare en gerecyclede materialen.

“Mijn passie en kracht liggen in het creëren en tot leven brengen van creatieve processen, van tekentafel tot innovatief concept”, zegt Van Ravenstein, die je ook kunt kennen van tassenlabel Laauw. “Duurzaamheid en met name het hergebruik van materiaal is een belangrijk thema in de samenwerking met Volvo. Het was wel een uitdaging om met dit materiaal te werken. Maar het gaf ook unieke inspiratie om hiermee een opvallend accessoire te maken, een exclusieve tote tas.”

Volvo EX30
Bron: Volvo

Verborgen details

Net als bij de EX30 stonden ook in het ontwerpproces van de tas duurzaamheid, veiligheid en innovatie centraal. Zo is de oorspronkelijke vorm van de airbags behouden. Aan beide zijden van de tas zitten reflecterende koorden. Deze zijn verstelbaar, waardoor je zelf kunt kiezen hoe je de minimalistische tas draagt. De beperkte oplage is handgemaakt in een Nederlands atelier.

“Met alle verborgen details vertegenwoordigt deze zeer bijzondere tas het verhaal van de Volvo EX30. We zijn trots op het resultaat: de EX30 AIR BAG”, zegt Van Ravenstein.

Volvo airbags
Bron: Volvo

Tas winnen

De EX30 AIR BAG bewonderen? Dat kan! De tas is te zien in de Volvo Studio van Volvo Mobility Centre, aan de Meent 96 in Rotterdam. Wil jij een van de vierhonderd uniek genummerde tassen winnen? Stuur een mail met je gegevens naar [email protected] en vertel ons waarom deze limited edition niet in jouw tassencollectie mag ontbreken.*

* Mailen kan tot 16 februari 2024. Alleen de winnaars krijgen een persoonlijke reactie.

In samenwerking met Volvo

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.