Emma Toussain
Emma Toussain Celebrity 12 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

F1-coureur Lewis Hamilton had bijna in Top Gun gespeeld, maar dit ging niet door om déze reden

De sport-en acteerwereld overlappen vaker dan je zou denken. Denk bijvoorbeeld aan bodybuilder Arnold Schwarzenegger en ook probeert kickbokser Rico Verhoeven naam te namen als acteur in Hollywood. De iconische film Top Gun uit 1986 met Tom Cruise staat al jaren bovenaan de favorietenlijst van velen en fans kregen afgelopen mei dan ook een cadeautje: een tweede film werd uitgebracht. Top Gun: Maverick, heet ‘ie. Mannen duiken massaal de bioscoop in om weer te genieten van de avonturen van hun favo straaljagerpiloten. De dames gaan voor een hele andere reden.. de abs van hottie Miles Teller.

Maar het had niet veel gescheeld of er had nóg een heel bekend gezicht meegespeeld in de film.. Niemand minder dan F1-coureur Lewis Hamilton.

Lewis Hamilton laat Top Gun schieten

Klein beetje achtergrondinformatie: Hamilton is een enorme ‘Top Gun’-fan en is, hoe kan het ook anders, best buddies met Tom Cruise. Toen Lewis hoorde dat er een tweede Top Gun-film gemaakt zou worden richtte hij zich direct tot Tom met de vraag of hij ‘please een rolletje mocht in de film.’ Desnoods als figurant! Tom vond dat best een leuk plan en hij zag wel meer in Lewis: hij mocht zelfs een piloot vertolken. A dream come true.. toch?

Helaas voor Lewis bleek het toch niet zo makkelijk te zijn om mee te doen aan de productie. Waarom? Nou – hij was even vergeten dat hij nog iets anders te doen had. Wat dacht je van racen? Zijn schema was zó druk dat hij helemaal geen tijd had om mee te doen aan de film.

Daarom moest hij de rol afzeggen.. Met lood in zijn schoenen belde hij de producer van de film met het slechte nieuws. Hij noemde deze gebeurtenis “het meest hartverscheurende telefoontje ooit”. A bit dramatic Lew, maar we snappen je.

Vakantie vieren

De F1-coureurs hebben eventjes zomervakantie en genieten daarom volop van alle vrije tijd, zon, vrienden en familie. Wereldkampioen Max Verstappen vertoeft momenteel heerlijk in het zuiden van Frankrijk samen met zijn familie en vriendin. Afgelopen week bezochten ze een show van vriend Martin Garrix en dat ging er wild aan toe.

5 goede manieren om een burn-out te voorkomen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.