Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Love & Life 12 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

Summer in the city – 5x de leukste stadsstranden in Amsterdam

Het gaat super warm weer worden dit weekend en dat betekent dat we massaal met onze luie reet op het strand willen zitten. Nu heeft niet iedereen zin om een hele reis naar de zee te maken, maar dat hoeft ook niet. Dit zijn de leukste stadsstranden in Amsterdam.

Deze strandjes zijn net zo chill en veel dichterbij als je in Amsterdam woont. Op die manier kan jij elke dag dit weekend aan het water liggen en daar worden we natuurlijk blij van.

Stadsstranden in Amsterdam

Met het lekkere weer willen we natuurlijk wel een beetje aan onze tan werken. Je kan natuurlijk in de trein stappen (samen met heel Nederland) om naar het strand te reizen, maar als je in Amsterdam woont hoef je je stad niet te verlaten. Van industriële locaties tot bosrijke plekken, Amsterdam heeft super veel mogelijkheden om het zand tussen je tenen te voelen zonder daarvoor de stad te hoeven verlaten.

Dit zijn de mooiste beachclubs in Nederland waar je naartoe wil met deze hitte

1. StrandZuid

Tussen de RAI en het Beatrixpark ligt het 2000 vierkante meter grote StrandZuid. Naast dat je hier met je vrienden op een handdoekje kan liggen chillen, kan je hier ook heerlijk lunchen of dineren aan het water. Je hebt hier genoeg leuke zaakjes waar je tot in de late uurtjes nog kan genieten van een drankje. Ook leuk, je kan locaties aan StrandZuid afhuren voor je verjaardag.

2.Pllek

Een van onze favoriete plekjes (ha-ha) in Amsterdam is Pllek. Met het pontje ben je er vanaf Amsterdam Centraal binnen een paar minuutjes en man, hier is het chillen geblazen. Met een prachtig uitzicht over het Ij kan je hier genieten van super lekker eten en muziek tot ‘s avonds laat. Echt een aanrader.

3. Dok

Nog zo’n locatie waar je de hele zomer door voor van alles terecht kan is Dok Amsterdam. Je kan hier feestjes en barbecues organiseren, of gewoon de hele dag horizontaal chillen op het stadsstrand. Op het strand passen zo’n duizend mensen dus geloof ons als we zeggen dat het hier in de zomer hartstikke gezellig is.

4. Noordkust

Dat stadsstranden populair zijn, is geen geheim. ‘Diep’ in Amsterdam-Noord vind je binnenkort het strandje Noordkust. Noordkust is ontworpen met de gedachte dat we allemaal in de stad even een beetje ruimte en ontspanning nodig hebben. Ter hoogte van het KNSM-eiland wordt dit stadsstrand binnenkort geopend. Nog even wachten dus, maar dat is het vast waard.

5. Haas & Popi

Wie bekend is met Ijburg ging vast en zeker vroeger elke zomeravond naar het stadsstrand Blijburg. Deze prachtige locatie heeft helaas haar deuren moeten sluiten, maar er is nog meer te doen in Ijburg. Je kan dit jaar namelijk terecht op het strand van Ijburg bij restaurant Haas & Popi. Hier eet je in de zomer heerlijke wisselende gerechten met fantastische wijnen met uitzicht over het Ijmeer. Dat is toch alles wat je wil?

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.