Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Love & Life 29 okt 2019
Leestijd: 1 minuut

LOL – De Faamnaam van 2019 is bekend en wij hebben nog meer grappige namen voor je

Als er iets is waar we van kunnen genieten, dan zijn het wel geinige namen. Gisteren was het dan eindelijk zover: de Faamnaam 2019 werd bekendgemaakt. Er waren dit jaar weer genoeg pareltjes ingezonden, maar één persoon is de terechte winnaar.

De gekste, grappigste en meest bijzondere naam van 2019 gaat naar Mat Ras. Hij won de verkiezing voor de zogeheten Faamnaam van Radio 538, dat maakte de zender maandag bekend.

Faamnaam 2019

Mat Ras is dus de winnaar van de Faamnaam van dit jaar. Dj Coen Swijnenberg zegt: “Mat Ras is een waardige opvolger van Jack Pot en Chris Mus. Hoogste tijd om de Faamnaam op te nemen in de Dikke van Dale! Zoveel Nederlanders hebben een naam om trots op te zijn.” Collega Sander Lantinga is het hier natuurlijk helemaal mee eens en zegt: “Elk jaar denken we dat de Faamnamen op zijn, maar niets is minder waar! Misschien is dit wel de beste editie ooit, er hebben meer mensen dan ooit gestemd.”

Mat Ras is natuurlijk fantastisch, maar er zaten meer opvallende namen in de verkiezing van dit jaar. Toch hebben deelnemers Adriaan Bassie en Wil Naaijen het niet gewonnen van Mat. Het was de vijfde keer dat Radio 538 de verkiezing voor de opvallendste naam van Nederland organiseerde. De winnaar van vorig jaar was Jack Pot.

Mat Ras ligt heel lekker bij de 538-luisteraars, want hij is gekozen tot dé #Faamnaam van 2019! ?? #coenensander #Radio538

3,152 Likes, 60 Comments – Radio 538 (@radio538) on Instagram: “Mat Ras ligt heel lekker bij de 538-luisteraars, want hij is gekozen tot dé #Faamnaam van 2019! ??…”

Meer schaamnamen en faamnamen

Omdat we geen genoeg kunnen krijgen van al deze schaamnamen en faamnamen, hebben we nog een paar toppers van vorige jaren op een rijtje gezet:

Ka Ching
Constant Hijzen
Leen Kleingeld
Soo-Ja Schijf
Cor Netto
Wil de Pijper
Urly Coffee
Elvis de Koning
Mevrouw Plu-in ’t Hol
Annewil Hokken
Douwe Schat
Justin Case
Wil Krikke
Trui Halfmouw

APPNSMBL

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.