Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Entertainment 2 mei 2023
Leestijd: 4 minuten

Fans denken dat Miley Cyrus muziek uitbrengt via een andere naam

Rumour rumour… Er lijkt heel wat gaande te zijn rondom een album op Spotify dat een fan van Miley Cyrus heeft ontdekt. Ondanks dat het account en de albums inmiddels zijn verwijderd en dus niet meer te luisteren zijn, gaan er verschillende theorieën de rondte.

Zou het echt…?

Mileys comeback met haar ‘Flowers’-album

Het is nog geen half jaar geleden dat Miley Cyrus voor het eerst sinds jaren weer nieuwe muziek uitbracht. De zangeres die haar carrière begon als de one and only Hannah Montana heeft een aantal bewogen jaren achter de rug en verwerkte dit in een album dat we inmiddels al maanden op repeat hebben staan. Het rebel in hart en nieren was jarenlang op zoek naar haar identiteit en onderging heel wat transformaties. In haar megahit ‘Flowers’ zagen en hoorden we een nieuwe, volwassen versie van Miley vól zelfvertrouwen. En dat is natuurlijk hoe we haar het liefst zien.

Ook kunnen wij, net zoals vele fans, niet wachten tot er meer nieuwe nummers uitgebracht worden. Nu is er de afgelopen dagen iets opgedoken waardoor het zou kunnen dat we niet lang meer hoeven wachten.

De ontdekking van Mileys alias door Tiktok

Social Media barstte de afgelopen dagen los. Een Tiktokker die via Apple Music veel had geluisterd naar naar de nummers van Miley Cyrus kreeg plots een pop-up met aanbevolen artiesten. Ze klikte op de naam Clara Pierce en luisterde de nummers. Na flink wat verwarring wist ze het zeker, dit was Miley Cyrus, maar dan onder een alias.

Het bewijs

Er zijn een aantal opvallende details die volgens de oplettende kijkers en luisteraars bewijzen dat het om de wereldberoemde Miley gaat.

  1. Het album van het vermeende alias Clara Pierce is op dezelfde dag op Spotify gezet als het Flowers-album, namelijk op 12 april.
  2. Daarbij heet een van de nummers Sagittarius, wat het sterrenbeeld is van Miley. In dit nummer wordt de naam ‘Miley’ zes keer genoemd in de eerste twee coupletten en wordt gezongen over een eerdere versie van zichzelf met korte haren en lange nagels.
  3. Nu zou het natuurlijk zo kunnen zijn dat de artiest met de naam Clara Pierce dit toevallig ook allemaal heeft, maar na wat verder onderzoek werd duidelijk dat er helemaal geen Clara Pierce te vinden is online. We zouden denken dat iemand die een album heeft gemaakt dit graag op social media promoot, dus ook dit is wel héél opvallend als je het ons vraagt.
  4. En dan hebben we het allergrootste bewijs nog niet eens benoemd: de nummers zelf. De stem bewijst alles, oordeel hier zelf:

 

@ashleykritz

Watch til the end to HEAR THE PROOF, Posting two versions of the same to unload the weight of this pop culture secret I’ve been carrying. tried to keep it short 🙃 tag @mileycyrus #mileycyrus #whoisclarapierce #clarapierce #downwithme #endlesssummervacation #endlesssummervacationmileycyrus #mileycyrusclarapierce #sashafierce @mileycyrus #greenscreen #greenscreenvideo

♬ Hands of Time – Clara Pierce

Verwijzing naar haar eerste filmkarakter?

Nu zou Miley niet de eerste zijn die nummers onder een alter ego uit zou brengen. Zo is Beyoncé een fervent gebruiker van alter ego’s, waaronder Sasha Fierce, Yoncé en Mrs. Carter, maar nog veel opvallender is het filmkarakter waarmee Miley bekend is geworden: Hannah Montana. Zou het dan dus echt…?

De meest besproken scenarios

Toch zijn er verschillende scenarios waar we ook rekening mee moeten houden. Zo zijn er een aantal jaren geleden ongepubliceerde nummers van Miley gestolen en uitgelekt. Een van de theorieën is daarom dat dit die uitgelekte nummers zijn die iemand – illegaal – online heeft gezet. Zou niet lief zijn natuurlijk. Een detail dat deze theorie vrijwel onmogelijk zou maken is dat het account van ‘Clara Pierce’ geverifieerd was op Spotify.

Ook is er een theorie dat iemand gebruik maakt van AI om muziek te maken met Mileys stem. We weten inmiddels dat er héél veel mogelijk is met behulp van AI, maar dit lijkt ons een wel héél goed gelukt album om gemaakt te zijn door een robot.

Wat ons betreft de leukste theorieën zouden zijn is dat Miley even de rebel uit had gehangen – zoals we haar het liefste zien. Zo kan het zijn dat ze zelf wilde zien hoe haar nummers zouden werken als ze niet onder haar eigen naam geüpload zouden worden. Of het zou kunnen dat dat dit oude nummers zijn die haar label niet wilde uitbrengen, maar waarvan ze dit zelf wel graag had gewild. Hoe het precies zit, dat weten we niet. Voorlopig blijft het gissen en blijven wij gewoon even hopen dat Miley snel weer met officiële nieuwe muziek komt.

TikTokker barst in huilen uit en voelt zich ‘overwhelmed’ omdat mensen haar liefdadigheid niet accepteerden

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.