Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Bizarre Bekentenis 24 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Faye (27): ‘Mijn beste vriendin krijgt een kindje en dat vind ik eigenlijk helemaal niet leuk’

In de rubriek Bizarre Bekentenis doet een lezeres van NSMBL een confession. We proberen het leven ook maar uit te vogelen en dit gaat niet zonder slag of stoot. Jongvolwassen zijn? Dat is soms knap lastig. We zijn tenslotte allemaal mensen en elk persoon maakt weer andere gekke en bijzondere dingen mee. Verliefd op het verkeerde persoon? Gênant moment tijdens een date? In Bizarre Bekentenis lees je verhalen die soms herkenbaar zijn, of juist helemaal niet.

Vandaag lees je het verhaal van Faye* (27).

‘Mijn beste vriendin krijgt een kindje en dat vind ik eigenlijk helemaal niet leuk’

De beste vriendin van Faye is zwanger. Wat normaal blij nieuws is, is dat voor Faye helemaal niet. Zij is stiekem helemaal niet blij met de zwangerschap van haar beste vriendin.

Hi Faye, zou je iets meer kunnen vertellen over de situatie?

‘Ik heb een beste vriendin, Charlie, die een paar weken geleden tegen mij heeft verteld dat ze zwanger is. Ik heb toen blij gereageerd, maar eigenlijk vind ik het helemaal niet leuk. Zij is nu enkel bezig met de opkomende baby en alle zaken die daarbij komen kijken en ze praat over niets anders, zo saai.”

Waarom vind je het niet leuk dat je vriendin zwanger is?

”Ik ben bang dat onze vriendschap gaat veranderen. Het wordt nu pijnlijk duidelijk dat we in hele andere fases zitten. Vroeger hadden we zo’n lol, maar nu wordt het steeds saaier allemaal. In het begin van onze twintigerjaren deden we veel samen. Toen kreeg zijn vier jaar geleden een relatie en werd het allemaal wat serieuzer.

We gingen nog iedere week samen wat drinken of ergens een hapje eten. Maar nu zij zwanger is, wil ze alleen nog maar samen een kopje thee drinken in de middagen. Doodsaai, vind ik het.”

Ben je van plan het tegen haar te zeggen?

“Nee, zeker niet. Ik weet dat ik gewoon moet accepteren dat het zo is en me over dit gevoel heen moet zetten. Onze levens zijn nu eenmaal veranderd: zij is zwanger en ik ben nog steeds single. Daarnaast heb ik niet zoveel vriendinnen, dus dat zij nu een andere fase ingaat ik voor mij een grote verandering. Daarom heb ik besloten om mijn sociale kring uit te breiden.”

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.