Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Love & Life 10 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

De seksuele festisj van vele vrouwen: maak kennis met de ‘Praise Kink’

Bij de woorden ‘fetisj’ en ‘kink’ denken velen aan leer, bondage, voeten of andere uitzonderlijke seksuele voorkeuren. Maar wist je dat een groot deel van de mensen een kink heeft? Maak kennis met de praise kink: de voorkeur voor lovende woorden in bed.

Want wie houdt er nu niet van een complimentje?

Wat is een praise kink?

De praise kink houdt in dat iemand opgewonden wordt van lovende woorden tijdens de seks. En dat maakt extra duidelijk dat er meerdere soorten vrouwen zijn: de groep die graag vernederd wordt en de groep die graag opgehemeld wordt.

Als je een praise kink hebt, dan stellen complimenten en bevestigende woorden je in staat om je begeerd, erotisch, sensueel, seksueel en/of opgewonden te voelen.

Het zit ‘m in kleine verschillen. Iemand met een praise kink gaat beter op iets als ‘good little slut‘, in plaats van ‘dirty slut‘. Het is het bevestigende en ophemelende element dat de fetisj prikkelt.

Zit er een diepere oorzaak achter de kink?

Herken jij jezelf in de bovenstaande tekst? Dan is de kans groot dat je een praise kink hebt – net als veel andere vrouwen. Ook is de kans er dat jij je op dit moment afvraagt of deze kink een diepere oorzaak heeft.

Op social media wordt er gegrapt over de oorzaak van de praise kink. Bijvoorbeeld dat het komt omdat je het eerstgeboren kind bent, dat nooit complimenten kreeg. Of juist het kind was dat alleen maar complimenten kreeg en daardoor niets anders gewend is. Hoewel het waar kan zijn dat iemand die niet genoeg aandacht kreeg als kind, uiteindelijk hunkert naar lof als volwassene, kan een ander persoon zeggen dat ze veel aandacht kregen als kind en dat ze ook hunkeren naar lof van hun partners – dit zegt dus niet zoveel.

We kunnen je geruststellen: er is niets mis met je. Net als alle andere kinks, is dit gewoon een seksuele fantasie. Iedereen heeft zijn eigen verhaal en zijn eigen unieke erotische handleiding.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.