Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Events 10 mrt 2023
Leestijd: 4 minuten

De lente is op komst: voor deze festivals wil je alvast een ticket halen

Als je naar buiten kijkt, dan lijkt het niet echt op vrolijk lenteweer. Toch zijn veel festivals al over minder dan twee maanden. Het lijkt ver weg, maar de tijd gaat hard. De ticketverkoop trouwens ook, daarom hier een overzicht voor welke festivals jij nu alvast een ticket wil halen.

We kennen allemaal het verhaal van Lowlands, dat binnen elf minuten door alle tickets was. Maar ook bij andere festivals gaat het hard. Wij zetten hier alvast alle toffe festivals die al in de verkoop zijn voor je op een rij.

Voor deze festivals wil je alvast een ticket halen

Voordat het te laat is en je overgeleverd bent aan de loting van TicketSwap…

DGTL Festival | 7, 8 en 9 april

DGTL Festival fungeert al jarenlang als het officieuze startschot van het Nederlandse festivalseizoen. De sfeer is er daarom ook altijd extra uitgelaten. Ook dit jaar verandert de karakteristieke NDSM-Werf weer in een house- en technowalhalla, met maar liefst zeven stages.

Kleine tip van NSMBL: bezoek het festival op zondag. Door het paasweekend ben je maandag ook vrij en zo haal je het optimale uit je weekend.

Awakenings Spring Festival | 13 en 14 mei

Tijdens het lentefestival van Awakenings draait de crème de la crème van de internationale technoscene in Spaarnwoude. Vorig jaar liet Awakenings al zien hoe leuk een festival in de lente kan zijn en dit jaar doen ze het gewoon nog een keer. Namen als Amelie Lens, Cynthia Spiering en Anetha staan in het weekend van 13 en 14 mei in Spaarnwoude.

Lente Kabinet | 27 en 28 mei

Nog een festival om vrolijk van te worden is Lente Kabinet. In het Twiske vind je op 27 en 28 mei verschillende stages, waar zowel elektronische als live muziek gespeeld wordt. Niemand minder dan publieksfavoriet Job Jobse schittert dit jaar op de line-up van zondag. En ja, ook de maandag hierna heb je waarschijnlijk vrij – dan is het Pinksteren.

909 Festival | 3 en 4 juni

Wie van kleinere, intieme festivals houdt is bij 909 aan het juiste adres. Het mag dan wat intiemer opgezet zijn, maar dat betekent niet dat er kleine artiesten draaien. Niemand minder dan Charlotte de Witte, FJAAK en Sven Vath draaien er.

Amsterdam Open Air | 3 en 4 juni

AOA is al jaren een begrip in Amsterdam en ook dit jaar keert het festival weer terug in het Gaasperpark. Het festival is een samenkomst van Amsterdamse nachtclubs en -organisaties, in de open lucht. De stagehosts van dit jaar zijn onder andere: Intercell, Shelter, Vunzige Deuntjes, Kanaal40, Tribes, YellowHouse, Heesterveld en  The Other Side. Onze twee favorieten op de line-up? Zonder twijfel De Jeugd en Goldband.

No Art Festival | 24 juni

Na een eerste legendarische editie op de NDSM-Werf, pakken de mannen van No Art het dit jaar nog grootser aan in het Flevopark. Geloof ons, dit belooft een groots feest te worden.

Awakenings Summer Festival | 7, 8 en 9 juli

Wat Awakenings in de lente doet, doen ze nog eens extra hard over in de zomer. Van 7 tot en met 9 juli verandert Hilvarenbeek in een technoparadijs. En goed nieuws: er staan veel van onze favoriete vrouwelijke dj’s op de line-up. In dit artikel lees je welke.

Dekmantel | 4, 5 en 6 augustus

Een klassieker in het Amsterdamse bos is Dekmantel Festival. Drie dagen lang trekken technoliefhebbers uit binnen- en buitenland het bos in om naar de sets van de gerenommeerde artiesten te luisteren. Dit jaar staan Ben UFO, Blawan, Jeff Mills en Parrish Smith achter de deck, om even een paar namen te noemen.

Karren Maar festival | 5 augustus

Reinier Zonneveld wil tijdens zijn eigen Karren Maar Festival een poging om een persoonlijk record te verbreken en daarmee het wereldrecord van langste live set op zijn naam te schrijven. De tweede area wordt gehost door Zonneveld’s label Filth On Acid. Reden genoeg om een ticket te halen, dus.

Tegen het einde van de zomer komen er ook nog een heleboel toffe festivals aan, maar daarover later meer.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.