Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Beauty 12 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze fouten maakt iedereen dagelijks onder de douche – zo doe je het goed

Het is een dagelijkse taak waar je waarschijnlijk nooit over nadenkt: douchen. Een proces dat heel simpel lijkt (erin stappen, de kraan aanzetten, jezelf wassen, scrubben, scheren, shampoo en eruit), toch lijkt niets minder waar. Er zijn bepaalde doucheregels waar we ons aan dienen te houden. Nee, wisten wij ook niet.

En omdat iedereen deze fouten dagelijks maakt onder de douche, delen wij ze met je. Zo til je je douchebeurt toch weer naar een hoger level.

1. Je douche is te heet

Een heerlijke hete douche is zeker tijdens de koudere dagen geen overbodige luxe. Toch zijn hoge temperaturen absoluut niet goed voor je huid. Ze maken je huid droog en zorgen ervoor dat natuurlijke oliën in je huid verdwijnen. Experts zeggen dat je beter met lauw water kan douchen dan met een rode huid uit de douche stappen.

2. Je doucht te vaak

Als je meer dan een keer per dag doucht, dan bestaat er een grote kans dat het eerder slecht is dan goed. Als je te vaak doucht worden de natuurlijke oliën in je huid verruild voor chemicaliën uit je producten. Sommige dermatologen zeggen zelfs dat we maar drie tot vier keer per week zouden moeten douchen. Dat gaat voor velen van ons dan weer te ver, maar je kunt wel korter en minder vaak douchen dan normaal.

3. Je gebruikt geen huidvriendelijke producten

Ja, die neon, fruitige, lekker ruikende douchegels zijn misschien heel aantrekkelijk, maar als je op het label kijkt zijn ze niet erg goed voor je huid. Ze bevatten sulfaten, parfum, kleurstoffen en conserveermiddelen die je huid kunnen verpesten. Volgens huidexperts kun je beter kiezen voor doucheolie.

4. Je gebruikt dezelfde spons

We kennen het allemaal: een grote douchespons die aan de kraan hangt. Toch is dat niet zo’n goed idee, want door de warmte groeien de bacteriën op je spons. En dat kan weer zorgen voor infecties. Zorg er dus voor dat je je spons helemaal laat opdrogen en dat je hem eens per week helemaal schoonmaakt.

5. Je scrubt te vaak en te hard

Een goede bodyscrub kan een perfecte toevoeging zijn aan je dagelijkse routine, want het verwijdert dode cellen en exfolieert je huid. Toch moet je volgens experts maar twee tot drie keer per week scrubben. En dan niet te hard, want anders beschadig je je huidbarrière.

6. Je scheert alle kanten op

Ja, geef maar toe: je scheert niet altijd dezelfde kan op. Toch adviseren dermatologen om altijd dezelfde richting op te scheren als je onder de douche staat, namelijk met de haargroei mee. Als je alle kanten op scheert heb je meer kans op ingegroeide haartjes en bultjes.

7. Je gebruikt een vies scheermes

Je denkt misschien dat dat scheermesje nog prima kan na een paar maanden, maar niets is minder waar. Oude en vieze scheermesjes kunnen infecties veroorzaken. Als je elke dag scheert onder de douche, moet je volgens dermatologen je scheermes elke maand vervangen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.