Daniëlle Pince van der Aa
Daniëlle Pince van der Aa Beauty 2 jul 2021
Leestijd: 3 minuten

Deze fout maken we allemaal tijdens het föhnen van ons haar

De meesten zullen het met ons eens zijn als we zeggen dat föhnen één van de beste uitvindingen ooit is. Niet alleen is het super handig in tijden van haast, ook is het een handig stylingproduct om je coupe mee in shape te stijlen. Toch maken we allemaal één fout tijdens het föhnen, zonder dat we het doorhebben.

En het heeft alles te maken met het afbreken van je lokken.

Deze fout maken we allemaal tijdens het föhnen van ons haar

Föhnen is allesbehalve moeilijk: je zet hem aan, richt hem op je lokken föhnt je haar binnen no-time droog. Toch maken we allemaal een specifieke fout tijdens het föhnen die ervoor kan zorgen dat ons haar beschadigd wordt. Dit heeft te maken met drie dingen: de temperatuur, de afstand en de tijdsduur.

In de meeste gevallen komt het namelijk voor dat we ons haar op hete temperatuur föhnen, maar de föhn ook te dicht bij onze coupe houden en dit ook te lang volhouden. Dit kan ervoor zorgen dat onze lokken uitdrogen en zelfs afbreken. Vooral voor geverfd of gebleekt haar is föhnen niet bepaald goed. Je haar kan namelijk al wat beschadigd zijn, wellicht van de verf of andere stylingproducten.

Deze fout maken we allemaal met onze voeten na het douchen

Zo voorkom je dat je deze fout maakt tijdens het föhnen

Allereerst is het ontzettend belangrijk altijd een fijne heat protector te gebruiken. Dit beschermd je haar en houdt het gehydrateerd. Toch is het ook niet onbelangrijk om te onthouden dat je haar alsnog beschadigd kan worden, ook als je een heat protector gebruikt. We hebben nog wat andere manieren om je coupe minder snel te beschadigen op een rij gezet.

1. Houd je föhn ongeveer op armlengte van je kapsel af tijdens het föhnen

Om ervoor te zorgen dat je jouw coupe wel kunt föhnen maar minder snel beschadigt, werkt het goed om je föhn ongeveer één meter (of armlengte) van je lokken af te houden tijdens het föhnen. Dit maakt het taakje wellicht wat moeilijker (hallo, verlamde arm), maar dan heb je wel wat. Je lokken zullen een stuk minder snel uitdrogen en beschadigd raken.

2. Laat je coupe één keer in de week op natuurlijke wijze drogen

Ook kan het zeker helpen om op zijn minst één keer in de week je haar natuurlijk te laten drogen. Dit is een stuk beter voor je haar: je zult na een tijdje merken dat het een stuk zachter aanvoelt en dat het zelfs gaat wennen om je kapsel natuurlijk op te laten drogen.

3. Gebruik zo min mogelijk een ronde borstel

Tot slot zou het nog kunnen helpen om van een borstel af te stappen tijdens het föhnen – dit laat je haar namelijk sneller afbreken omdat je onbewust veel haar eruit trekt. Probeer je haar voor het föhnen goed door te kammen en doormiddel van je handen volume te creëren tijdens het föhnen.

4. Aftercare is ontzettend belangrijk

Voordat je je haren föhnt is het belangrijk om je lokken goed te verzorgen, maar de nazorg is net zo belangrijk – een fout die ook veel wordt gemaakt tijdens het föhnen. Gebruik na het föhnen een fijne en hydraterende haarspray en smeer je punten in met een fijne haarolie. Zo blijft je haar de hele dag goed zitten én blijft het gehydrateerd.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.