Julia Schaap
Julia Schaap Geld & Carrière 3 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Dankzij deze simpele trucjes geef je minder geld uit (en spaar je voor de feestdagen)

Nu het najaar toch écht is begonnen, voelen dat de feestdagen eraan komen. Een dure periode voor velen, waardoor er soms diep in de buidel getast moet worden. Om je daar nu al goed op voor te bereiden, is het belangrijk om komende periode op je geld te letten.

Een grote misvatting is dat je veel dingen niet meer kan doen of kan kopen als je geld wil besparen. Wij hebben een paar makkelijke tips met hoe je makkelijk kan budgetteren zonder grote veranderingen.

Geld overhouden aan het einde van de maand?

Dankzij deze tips geeft jij jouw geld veel efficiënter uit.

1. Breng je uitgaven in kaart

Een fout die vaak gemaakt wordt, is dat veel mensen niet weten waar hun geld precies heen gaat. Het is belangrijk om dit in kaart te brengen, zodat je kan zien waarop je kan bezuinigen. Dit kan al door een simpel Excel-bestand of lekker old school in een notitieboekje.

Geloof ons, je ziet meteen waar overbodig veel geld naartoe gaat. Zet aan het einde van de maand het bespaarde geld aan het eind van de maand apart, zodat je het niet alsnog uitgeeft. D

2. Maak verschillende potjes

Een ouderwetse, maar effectieve, manier is het maken van potjes. Tegenwoordig kan dit ook online via de app van je bank. Dat is een stuk makkelijker. Hierbij maak je bijvoorbeeld een apart potje met ‘feestdagen’ waar je dan de komende maanden geld aan overmaakt. Zorg er wel voor dat je hier dan niet meer aankomt en hou het bedrag realistisch.

3. Pas de 24-uur egel toe

Als jij veel impulsaankopen doet, is dit een goede regel om je aan te houden. De 24-uur regel is een manier om een dure aankoop uit of af te stellen.

De meeste mensen komen er binnen 24 uur achter dat dat dure item helemaal niet noodzakelijk is, waardoor zij afstand doen van een eventuele aankoop. Op deze manier kom je erachter hoeveel geld je overhoudt als je bewuster bent van elke duurdere aankoopt die je doet.

Reiskriebels en weinig budget? 9 tips om zo goedkoop mogelijk te kunnen vliegen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.