Julia Schaap
Julia Schaap Bizarre Bekentenis 3 okt 2023
Leestijd: 3 minuten

Laure (25): ‘Ik ben naar bed geweest met een vriend van mijn vriend’

In de rubriek Bizarre Bekentenis doet een lezeres van NSMBL iedere week een confession. We proberen het leven ook maar uit te vogelen en dit gaat niet zonder slag of stoot. Jongvolwassen zijn? Dat is soms knap lastig. We zijn tenslotte allemaal mensen en elk persoon maakt weer andere gekke en bijzondere dingen mee. Verliefd op de verkeerde persoon? Gênant moment tijdens een date? In Bizarre Bekentenis lees je verhalen die soms herkenbaar zijn, of juist helemaal niet.

Deze keer lees je het verhaal van Laure* (25).

“Ik ben naar bed geweest met een vriend van mijn vriend”

Hi Laure, wat is jouw verhaal?

“Afgelopen zomer was ik met mijn vriendinnen op vakantie naar Kroatië. Ik wist dat de vrienden van mijn vriend ook naar Kroatië gingen, maar vanwege zijn werk kon mijn vriend niet mee. Doordat mijn vriendinnen het erg goed met zijn vriendengroep kunnen vinden, besloten we een avond met zijn alle af te spreken. De jongens hadden een grote villa met een aantal kamers over, waardoor wij daar ook konden blijven slapen. Dat was ideaal want ons kleine appartementje lag niet in de buurt. Omdat er altijd een vriendschappelijke sfeer hing tussen mijn vriendinnengroep en de groep vrienden van mijn vriend, vond hij het helemaal oké. Ook omdat hij zijn vrienden goed kent.

Toch zit er een vriend in de groep waarmee ik vroeger een tijdje heb gedatet. Mijn vriend weet hiervan, maar heeft daar nooit problemen mee gehad. Ook omdat dit al jaren geleden was en ik nu al ruim twee jaar gelukkig ben met mijn huidige vriend. Toen we aankwamen hing er geen spanning of ongemakkelijkheid tussen ons. Tot mijn vriendinnen gingen slapen en ik alleen met hem overbleef. Hij vroeg of ik nog even wilde zwemmen, in het zwembad zoende hij mij, en van het een kwam het ander. Omdat we best wel aangeschoten waren, zag ik het probleem niet waardoor ik het met hem heb gedaan.”

Hoe werd je de dag erna wakker?

“Toen ik in de ochtend wakker werd, besefte ik pas wat ik had gedaan. Ik ging naar de kamer waar mijn vriendinnen waren en vertelde wat er was gebeurd. Ze zeiden tegen me dat ik het na de vakantie meteen moest vertellen, maar omdat het een vriend is van mijn vriend, waarmee ik een verleden heb, weet ik zeker dat dit niet goed uitpakt. Het had echt niks te betekenen voor mij, maar ik weet niet hoe ik hem dat duidelijk kan maken. De vrienden van mijn vriend weten niks, maar ik weet zeker dat er ooit een moment komt dat hij het te horen krijgt.”

Wat lijkt jou nu de beste oplossing?

“De beste optie is natuurlijk eerlijk zijn, maar ik ben daar nu al te laat mee ben ik bang. Ik wil met mijn vriend een toekomst opbouwen, ik wil dat niet laten verpesten door een avond waarbij ik teveel gedronken had. Ik ben nog steeds op zoek naar een excuus waardoor ik deze fout goed kan praten, maar die is er natuurlijk niet.

Mijn vriendinnen vinden nu dat ik moet doen wat goed voelt en willen zich nergens mee bemoeien. Toch staat er naast een relatie ook staat er een hechte vriendschap op het spel, wat deze situatie nóg erger maakt. Ik heb zijn vriend nog een keer gesproken, waarbij hij zei dat ik moest beslissen wat ik hiermee ging doen. Hij wilde zich verder nergens mee bemoeien, maar wilde wel weten of ik het ging vertellen en wanneer. Of ik dat ooit ga doen is nog maar de vraag.”

*De naam van Laure is gefingeerd. De echte naam is bekend bij de redactie.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.