Alex Ebbers
Alex Ebbers Beauty 14 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

3x de beste manieren om zelf gellak te verwijderen

Raise your hand als je weleens een horrorbehandeling hebt ondergaan bij de nagelsalon. Niets is erger dan de deur van de salon uitlopen, met niet alleen een laagje nagellak minder, maar ook een laagje nagel minder. Als je liever zelf je gellak wil verwijderen, lees dan even verder.

Zelf gellak verwijderen

Oké, laten we vooropstellen dat er héél veel goede nagelsalons zijn, die heel professioneel te werk gaan. Waar vrouwen werken met passie voor hun beroep, en er goed in zijn. Helaas zijn er ook veel nagelsalons waar het lijkt alsof de nagelstyliste haar certificaat bij een pakje boter heeft gekregen. Of je nou een slechte ervaring hebt bij een nagelsalon, of dat je gewoon wat centen wil besparen, dit zijn de drie beste manieren om thuis veilig je gellak te verwijderen.

1. Met nagellakremover en aluminiumfolie

Alles wat je hiervoor nodig hebt is een nagelvijl, nagellakremover met aceton, watjes en kleine stukjes aluminiumfolie. Eerst vijl je je nagelbed een beetje, totdat de glans van je gellak af is. Hierna dompel je een half watje onder in de nagellakremover. Deze leg je over je nagel heen – zorg dat hij je hele nagel bedekt – en vouw er een stukje aluminiumfolie omheen.

De aluminiumfolie moet strak genoeg zitten om niet heen en weer te kunnen bewegen. Nu komt het moeilijke gedeelte: laat de folie zo’n twintig tot dertig minuten om je vingers zitten. Je zou hierna heel eenvoudig de gellak ervan af moeten kunnen halen. Je kunt hiervoor ook een tool gebruiken, speciaal voor het verwijderen van kunstnagels. Deze kun je gewoon kopen bij de drogist en maakt het een stuk eenvoudiger om de gellak te verwijderen. Verzorg hierna je handen en nagels, om ze goed te moisturizen.

2. Gellak verwijderen zonder aceton

Mocht je nou geen nagellakremover in huis hebben met aceton, geen paniek. Dompel je nagels dan onder in een bakje warm water met wat afwasmiddel en een theelepel zout. Je moet je nagels dan wel twintig minuten laten weken, voordat je de nagels kunt verwijderen. Zorg er dus voor dat je je handen en nagels hierna goed verzorgt.

3. Gellak verwijderen zonder aluminiumfolie of watjes

Geen aluminiumfolie of watjes in huis, maar wel nagellakremover met aceton? Dan kun je je nagels natuurlijk ook even laten weken in een badje met aceton. Laat dit ook even weken totdat je merkt dat de nagellak los begint te laten. Als het week begint te worden, kun je het er voorzichtig afhalen. Ga niet ruig met je nagels om als het er niet snel genoeg af komt, want dan bestaat de kans dat je ze beschadigt. Vergeet ook bij deze methode niet je handen te moisturizen na het verwijderen van de gellak.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.