Zita Vervoort
Zita Vervoort Love & Life 16 jan 2020
Leestijd: 3 minuten

Dit is wat je moet doen als je maar niet van je ex af komt

Misschien stuurt je ex iedere dag nog een appje of belt diegene je vaak midden in de nacht op. Het kan soms knap lastig zijn om (op een normale manier) van je ex af te komen. Daarom vertellen wij je wat je moet doen als je echt door wil gaan met je leven.

Ondanks dat het uit is blijft je ex soms nog bij je hangen. Als jij er echter wél klaar mee bent is het beter om open kaart te spelen, wij vertellen je hoe je dit doet.

Ex-partner

Of je nou een relatie van vijf jaar of drie maanden hebt gehad, een ex blijft altijd een lastig verhaal. Maar het is al helemaal lastig als jij verder wil met je leven en je ex je nog maandenlang terug probeert te winnen. So annoying. In deze situatie belooft je ex je waarschijnlijk dat hij of zij gaat veranderen en smeekt je om het goed te maken. Hoewel het aan jou is om te beslissen of jullie dit gaan doen, is het helemaal oké om te zeggen dat je niet geïnteresseerd bent. Weer bij elkaar komen is namelijk echt een no-go.

Als je ex de (stille) hints totaal niet begrijpt of het gewoon heel moeilijk heeft om jou los te laten, is dat heel vervelend. Wij vertellen je hoe je hiermee dealt.

1. Geef geen gemixte signalen

Een goed begin is het halve werk: stuur geen gemixte signalen naar je ex. Met gemixte signalen bedoelen we dat je het één zegt en het ander doet. Dit geeft je ex valse hoop en hierdoor blijft diegene als een hondje achter je aan lopen. Denk na voordat je die telefoon opneemt als je ex belt of antwoord niet meteen bij een nieuw berichtje. Als je dit wel doet kan het lijken alsof je nog wél geïnteresseerd bent. Laat die ringtone volgende keer dus lekker helemaal afgaan.

Hele duidelijke gemixte signalen bestaan natuurlijk ook. “Ik wil best vrienden blijven.” is een uitspraak die je écht moet vermijden. Ook al voelt het misschien hard om te zeggen dat je geen contact meer wil, dit is wel het beste om te doen. Thank you, next.

2. Verbeek het contact

Het beste medicijn om van je ex af te komen is om gewoon geen contact meer met elkaar te hebben. Dit geeft jullie beiden de mogelijkheid om door te gaan met jullie leven. Laat alle negativiteit los (zoals woede en frustraties).

Als je je ex wat ruimte geeft door geen contact met elkaar te hebben, geeft diegene de break-up een beter plekje. Geef daarbij ook je grenzen aan. “Tell them that you are setting a boundary and you need and expect your boundary to be respected.”  zegt psychotherapeut Heather Hans. Zo vier jij ook lekker je single life.

3. Vertel wat je plan is

Een goed advies is om te vertellen wat jouw ideeën zijn over de break-up en wat jouw plannen zijn voor de toekomst. Wees eerlijk en geef aan dat je niet toe bent aan een relatie met hem of haar en geef elkaar de ruimte. Zeg tegen je ex dat hij of zij ook weer lekker los mag gaan bij een avondje uit.

Je mag belletjes en appjes best even negeren of elkaar ontvolgen op social media. Misschien wordt je ex wel eventjes pissig, maar later is diegene je alleen maar dankbaar.

4. Blijf trouw aan jezelf

Het belangrijkste is dat je trouw en eerlijk naar jezelf blijft. Ja, het is even pittig, maar je moet je eigen mening vasthouden. Een break-up is altijd stressvol, maar door bij je eigen beslissingen te blijven laat je je ex weten dat het nu écht over is.

Het is moeilijk om de band met je ex te beëindigen, zeker na een lange relatie. Als je deze tips volgt kom je gegarandeerd van je ex af en laat diegene je los.

Bustle

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.