Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Daten 26 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Van sneaky link tot wokefishing: deze populaire Gen Z datingtermen wil je kennen voordat je gaat daten

In de wereld van razendsnelle online dating is het cruciaal om op de hoogte te blijven van de voortdurend evoluerende taal der liefde. Want wat als jij geen idee hebt over welke termen jouw date het heeft? Wij geven je vandaag een snelcursus datingtermen á la Gen Z.

Datingapp Fruitz deed onderzoek naar de laatste datingtermen in Nederland. En spoiler: het zijn er nogal wat.

Deze Gen Z datingtermen worden steeds populairder

Of je nu een doorgewinterde dater bent of nog maar net je eerste digitale liefdesstapjes zet, het omarmen van de nieuwste datingjargon kan de sleutel zijn tot een succesvol datingleven.

Sneaky link

Deze term, die je vaak tegenkomt in de dating community, beschrijft die geheime afspraakjes waarbij twee mensen samenkomen voor wat plezier, terwijl ze hun ontmoeting verborgen houden voor de rest van de wereld.

Rizz

‘Rizz’ stamt van het woord charisma. Het staat voor de natuurlijke gave om anderen moeiteloos te charmeren en aan te trekken. Dus, als je op zoek bent naar iemand die de kunst van het verleiden en het creëren van betekenisvolle connecties beheerst, dan is “rizz” precies wat je nodig hebt.

Zombie-ing

Deze term beschrijft een onverwachte wending in het klassieke “ghosting” scenario, waarbij iemand abrupt en zonder uitleg verdwijnt. Maar bij zombie-ing komt die “geest” plotseling weer tot leven en betreedt opnieuw je leven, vaak na een lange periode van stilte.

Swouple

Een “swouple” is de nieuwe term voor koppels die elkaar hebben leren kennen via een dating app. Ze zijn het levende bewijs van de kracht van online dating en dat liefde soms letterlijk binnen handbereik is met slechts één simpele swipe naar rechts.

Wokefishing

Terwijl catfishing te maken heeft met het aannemen van een valse identiteit online, gaat wokefishing over het online presenteren van jezelf als sociaal bewuster en progressiever dan je werkelijk bent. Het is als het dragen van een politiek correct masker dat je op en af kunt zetten. Een beetje zoals een kameleon die in een poging om in de omgeving op te gaan, ineens politieke manifesten begint te citeren.

Als je vermoedt dat iemand zich anders voordoet, probeer dan open en eerlijke gesprekken aan te gaan om hun ware overtuigingen en intenties te begrijpen. Dit kan helpen bij het opbouwen van oprechte relaties.

Roaching

Vergelijk het met het zien van één kakkerlak, wat suggereert dat er meer verborgen zijn, want bij roaching gaat het om iemand die stiekem meerdere mensen ziet of met hen slaapt zonder openheid van zaken te geven. Er is niets mis met het openhouden van je opties, maar eerlijkheid is hier de sleutel.

Date stacking

Tijd vinden om te daten kan moeilijk zijn. ‘Date stacking’ kan dé oplossing bieden voor mensen die op zoek zijn naar liefde en dit op een efficiënte manier willen aanpakken. Het is namelijk heel simpel: Je plant meerdere afspraakjes op dezelfde dag of avond. Wij vertellen je hier alles over de opkomt van date stacking.

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.