Rosalin Doodeman
Rosalin Doodeman Fashion 14 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Gigi Hadid slaat handen ineen met jeugdvriendin voor déze cover van Vogue Nederland

In de maand maart wordt het nieuwe modeseizoen gestart en dit jaar trapt Vogue Nederland af met Gigi Hadid op de cover. Al haar alter ego’s komen naar voren: een ware creatieve uiting van het topmodel en haar jeugdvriendin Alana O’Herlihy. Die laatstgenoemde is namelijk de fotograaf van deze fotoreeks én de coverfoto van het tijdschrift. Zij kregen samen de creatieve vrijheid en hebben dit, zoals je zult zien, optimaal benut.

Gigi Hadid trapt het modeseizoen af

Miss Gigi Hadid is één van de grootste topmodellen van deze tijd en het is dan ook niet zo gek dat ze regelmatig gevraagd wordt voor grote klussen. Talloze grote campagnes, modeshows en covers verder kan het 27-jarige model de nieuwe Vogue cover aan haar eindeloze lijst toevoegen, waar tegenwoordig al 35 Vogue covers (!) op staan. Dat zij deze foto met haar jeugdvriendin mag maken, maakt het een speciale ervaring voor haar, vertelde ze in een gesprek met Vogue’s Yeliz Çiçek, die naar New York vloog voor de shoot en het interview.

Een speciale shoot

Het is een shoot vol jeugdsentiment voor Hadid. Hoezo dat dan? We leggen het je uit. Alana O’Herlihy en Gigi Hadid go way back en kennen elkaar al van de middelbare school. Jarenlang wilden ze samen iets creëeren binnen de modewereld en Vogue Nederland heeft hier de ruimte voor gegeven. Het resultaat? een ontplooiing van alter ego’s en creatieve insteken, met een vleugje Efteling eraan toegevoegd.

Alle gebeurtenissen van New York Fashion Week waarvan jij op de hoogte wilt zijn

De Efteling als inspiratiebron

Ja, je hoort het goed, De Efteling is een van de inspiratiebronnen voor de covershoot. In het gesprek met Yeliz Çiçek vertelt Hadid dat haar familie uit Kaatsheuvel komt en de Efteling haar favoriete plek was als kind. Yolanda Hadid, haar moeder, bracht de kinderen vaak naar het sprookjesachtige pretpark en het brengt Hadid altijd een geluksgevoel als ze er is. Genoeg reden om dit welgeliefde pretpark te incorporeren in de covershoot. Zo is Hadid te zien met stickers van Pardoes, Lange Jan en Holle Bolle Gijs op haar gezicht geplakt. Een origineel idee, waar wij al een voorproefje van hebben kunnen zien. Vanaf 16 februari ligt het maartnummer in de winkels en kunnen we Hadid in nog meer schitterende looks zien.

Zó maak je de gedraaide ‘Gigi Hadid-ponytail’ helemaal zelf

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.