Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Fashion Week 8 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de 7 grote trends die we spotten tijdens Copenhagen Fashion Week

Copenhagen Fashion Week zit er weer op en dat is een hele bepalende geweest. Veel draagbare trends spotten we daar op de runway én in de straten. Wij maken de balans vast voor je op: dit zijn de opkomende trends die wij spotten tijdens CPFW.

En je hebt nog even om ze in te slaan hoor, want dit zijn pas de trends voor volgend najaar. Al kunnen we niet beloven dat ze nu al langzaam doorsijpelen naar de straatmode.

Deze grote trends spotten we tijdens Copenhagen Fashion Week

En dit is een mooi vooruitzicht, want wij zijn verliefd op de trends die er aankomen.

1. Denim on denim on denim

De denim-on-denim trends steekt er met kop en schouders bovenuit. Als CPFW een trend-wedstrijd was, dan was dit de grote winnaar. Zowel in de shows als op straat spotten we bizar veel denim items, die weer met andere denim items gecombineerd worden.

Ook alle grote Scandinavische merken kwamen met denim-on-denim in hun shows. Zo deden GANNI, Munthe, Rotate en Rabels Saloner en OperaSports dat.

2. De lange rok

Nog een grote winnaar: de lange rok. Als je de bezoekers van CPFW al in de gaten hield op de socials, zag je waarschijnlijk vele prachtige looks met een lange rok voorbijkomen. De denim-variant is vooral erg populair, maar ook de stoffen en de leren (onze favoriet) doen het onwijs goed. Maak je klaar voor een zomer vol lange rokken.

3. De maxicoat

Dikke JA voor deze trend: de grote mantel. De lange jas maakt z’n comeback en daar zijn wij blij mee, want met dit item zit je altijd goed. Op straat zagen we ‘m veel, maar ook in de shows van Aeron, Mark Kenly Domino Tan, Fillipa K en Rabens Saloner.

4. Knitted

Ook de modewereld speelt in op de energiecrisis, want dankzij de grove knit-trend kan de verwarming een tikkie lager. In verschillende shows spotten we de dikke truien en vesten, zoals bij Aeron, TG Botanical en Henrik Vibskov.

5. Boxy jackets

We zagen ze op straat al langzaam populairder worden, maar tijdens CPFW werd de boxy jackets-trend officieel gelanceerd. De kittige leren jasjes kunnen op veel manieren worden gecombineerd en wij zijn fan van deze ontwikkeling.

6. See through

Dit najaar (maar wij gokken deze zomer ook al) mag je jezelf laten zien in see through items. Bij Baum und Pferdgarten zagen we deze kanten parels en ook in de straten van Kopenhagen werd er flink wat huid getoond.

7. Drukke printjes

Weg met all black en erin met gezellige printjes. Van tijger tot graffiti: we zagen de meest opvallende prints voorbijkomen tijdens CPFW.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.