Tessa Ham
Tessa Ham Money 28 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

Bruiloft van 500 euro? Bruid vertelt op TikTok en YouTube hoe dit haar is gelukt

Wil je ooit trouwen? Dan weet je vast dat daar wel een prijskaartje aan hangt. De gemiddelde bruiloft kost maar liefst 15.000 euro. Maar deze speciale dag hoeft je geen rib uit je lijf te kosten. Deze bruid bewijst dat je het zo duur maakt als je zelf wil.

Op TikTok en haar YouTube-kanaal laat vlogger Kiara Brokenbrough zien hoe zij de kosten voor haar bruiloft op 500 dollar, omgerekend zo’n 475 euro, wist te houden.

Een bruiloft voor minder dan 500 euro

We horen het je denken: 500 euro?! Hoe heeft ze dat voor elkaar gekregen? Bij sommige bruiden kost de bruidsjurk al meer dan dat. Voor Kiara was dit dan ook één van haar grootste besparingen; ze kocht een jurk voor 47 dollar op Shein. “De jurk paste perfect en zag er totaal niet goedkoop uit”, schrijft ze in een essay op Insider.

De TikTok waarin ze deelt dat ze zo’n goedkope bruidsjurk heeft gevonden, is meer dan een miljoen keer bekeken:

@kiarabrk

Reply to @maalikaelise dress included! $47 on @SHEIN 🤩🤩 #weddingtiktok #weddingdress #cheapwedding #blackbride

♬ audio credit is rennyxaudios – 70s80s90s00s

Een andere grote besparing was de locatie. Kiara en haar verloofde besloten te trouwen op een gratis locatie aan de rand van de snelweg. Dat is misschien niet de eerste locatie waar je aan denkt bij een bruiloft, maar in de video die Kiara maakte van haar speciale dag, zie je dat deze locatie een stuk pittoresker is dan het ja-woord geven naast de A4 in Nederland.

@kiarabrk

I’ze a married woman now!! 😜 Subscribe to my YouTube channel to see how I pulled this off! YT: KIARA BRK #wedding #weddingtiktok #weddingday #couples

♬ original sound – zaq 🦖

Gasten betaalden drankjes en eten zelf

Een andere grote reden dat Kiara haar bruiloft zo goedkoop heeft weten te houden, is de hulp van haar vrienden en familie. Zo gaf haar familie niet alleen de bloemen en een deel van de aankleding cadeau, de gasten werden ook gevraagd zelf voor hun eten en drinken te betalen. Met dertig gasten, hebben de twee de bruiloft ook expres klein en intiem gehouden.

Volgens Kiara vonden de gasten het geen probleem om voor hun eigen drankjes en eten te betalen. “Ze begrepen wat we probeerden te doen”, zegt Kiara daarover. “Ze hebben ons daarin gesupport. Ik wilde niet in de schulden komen of deze dag uitstellen, zodat ik kon sparen om meer mensen uit te nodigen die toch niets weten over onze relatie. Of zodat mensen op onze kosten konden eten en drinken. We probeerden niemand te imponeren.”

Door haar verhaal te delen, hoopt Kiara dat er bij toekomstige bruiden minder druk ligt op het organiseren van die droombruiloft. Ook hoopt ze te laten zien dat je niet per se een vermogen hoeft uit te geven.

Een goede gedachte; je moet niet meer uitgeven dan je je kunt veroorloven, zelfs niet als het om je bruiloft gaat. Maar Kiara geeft in haar vlog wel aan af en toe verdrietig te zijn geweest tijdens haar speciale dag, omdat ze niet de bruiloft had waar ze als kind van heeft gedroomd.

Hoeveel geld je wil uitgeven en hoe groots of hoe intiem je het aan wil pakken, moet je daarom helemaal zelf weten. Een groot feest met iedereen om wie je geeft, is veel koppels ook wat waard. Het verhaal van Kiara is in ieder geval een mooie reminder dat een bruiloft om de liefde draait, en niet om hoeveel je hebt uitgegeven.

Wil je ooit trouwen? Zoveel moet je sparen voor je bruiloft

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.