Inga Stoit
Inga Stoit Beauty 7 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Gooi deze 3 dingen in je boodschappenkar als je een mooie huid wil

Vaak gaan we naar de supermarkt en gooien we de standaard producten in onze kar. Het zijn meestal dezelfde producten en er zitten ongetwijfeld producten tussen die je huid niet dienen. Maar wat als je producten aan deze kar en jouw dieet zou kunnen toevoegen die je voorzien van een mooie huid? Want er zijn namelijk echt producten die je huid van binnenuit mooier maken.

Hier komen ze!

Dit zijn de drie producten die zorgen voor een mooie huid

Groene thee

Je dagelijkse koffieritueel inruilen voor groene thee is een eenvoudige manier om de algehele gezondheid van de huid te bevorderen. Hoewel koffie op zichzelf niet slecht is voor je huid, zijn de suikers of smaakjes en zuivelproducten die in dagelijkse kopjes worden gebruikt dat vaak wel. Groene thee beschermt onze huid zelfs tegen schade van de zon (wat natuurlijk de primaire oorzaak van rimpels is). Er is ook aangetoond dat groene thee heel erg ontstekingsremmend is. Je kunt kiezen voor groene theezakjes of voor matcha. Matcha bevat bijna drie keer zoveel van het antioxidant epigallocatechinegallaat (EGCG) dan andere groene theeën, waardoor het lichaam een ​​hele reeks gezonde eigenschappen wordt voorzien.

Gefermenteerd voedsel

De gezondheid van ons darmmicrobioom draagt ​​rechtstreeks bij aan de gezondheid van de huid. Wanneer je microbioom uit balans is, kan dit leiden tot een overvloed aan huidproblemen (waaronder ontstekingen). Eet daarom gefermenteerd voedsel zoals kimchi en zuurkool en boost je darmgezondheid.

Collageen verhogende voedingsmiddelen

Gebruik voedingsmiddelen zoals bottenbouillon, kip, zeevruchten en citrusvruchten die allemaal jouw collageenproductie ondersteunen. Met name bottenbouillon is erg populair omdat het een biologisch beschikbare vorm van collageen bevat die je lichaam meteen kan gebruiken. De consumptie van citrusvruchten levert vitamine C op, dit is de voedingsstof die het lichaam helpt collageen aan te maken. Dus als je bottenbouillon aan je dieet toevoegt, zorg er dan voor dat je dit combineert met andere voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine C.

Zo komt Kim Kardashian erachter wie verhalen over haar naar de pers lekt

Maak het jezelf niet te moeilijk

Je hoeft niet je hele boodschappenlijstje aan te passen om je huid van binnenuit te voeden – voeg gewoon deze drie voedingsmiddelen toe aan je lijst and start easy. Focus je op het innemen van antioxidanten, collageen en gefermenteerd voedsel (in welke vorm je maar wil).

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.