Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Fashion 14 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Grandmillenial: maak kennis met de nieuwe aesthetic voor millenials die leven als ‘hippe oma’s’

We maken allemaal weleens de grap dat we leven als jongen oma’s, maar nu is daar daadwerkelijk een aesthetic omheen gebouwd. Wil jij leven als hippe oma? Dan is de grandmillenial stijl iets voor jou.

Oma’s aan de top.

Wat is grandmillenial precies?

Hoewel we ook middenin het leven staan, hebben we allemaal een 90-jarige oma die rent free in ons brein leeft. Wanneer je besluit om een avond thuis te blijven in plaats van op stap te gaan, dan is het die oma die daarvan geniet. Niets mis met wat granny-vibes, daarom is er nu een nieuwe aesthetic – want we kunnen het net zo goed omarmen.

We hebben al een klein voorproefje gekregen met de coastal grandma trend, maar nu gaan we full on grandparents. Dit keer vertaalt zich dat niet alleen in kleding, maar ook in interieur. Want niets is zo gezellig als kleurrijke oma-bordjes en brocante kandelaars.

De kleding: coastal grandma, maar dan met wat bloemen

Waar de coastal grandma vooral ging voor effen stoffen en linnen, zijn de grandmillenials niet bang voor wat florals. Er mag daarom best een gezellig bloemenprintje gedragen worden. Wij zetten een paar favoriete items op een rij: florals en andere granny items.

GANNI Barbados Cherry Embroidered Western Sandal – €395

MANGO Bodywarmer met borduursel – €49,95

Fabienne Chapot Lexi blouse – €119,99

Het interieur: vintage en kleurrijk

Niet alleen de kleding, maar ook het interieur krijgt een granny make-over. Denk aan gezellige vintage glaasjes en kleurrijke items die je een gezellig, ouderwets gevoel geven. Minimalisme? Daar hebben de grannies nog nooit van gehoord. De beste plek om zulke items te scoren is natuurlijk de kringloop.

Toch hebben we online ook wat pareltjes gevonden, die we hieronder op een rij zetten:

H&M Home vierkant stoelkussen – €24,99

Vaisselle Boutique Vase Lilac/Red Floral – €94,95

Anna + Nina dinerbord – €29,95

Zara Home Wijnglas met bloemenprint – €6,99

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.