Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Beauty 14 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de belangrijkste make-uptrends voor 2021

Na een jaar waarin we bijna iedere dag make-uploos door het leven gingen, is het tijd voor weer wat glam in ons leven. En hoewel het niet makkelijk is om te voorspellen wat er dit jaar gaat gebeuren en dus wat de make-uptrends voor 2021 worden, hebben we toch een aantal prachtige trends verzameld. En ze zijn ook gewoon leuk om op je thuiswerkplek te dragen.

En natuurlijk hopen we sommige make-uptrends ook te gaan dragen als we er weer eens op uit mogen.

1. Nadruk op de ogen

Zolang we mondkapjes dragen, zijn het vooral de ogen die moeten spreken. De make-uptrends voor 2021 liegen er dan ook niet om: de ogen mogen extra aandacht krijgen. Volgens make-up artist Hector Espinal van Fenty Beauty zijn onze ogen steeds belangrijker geworden, om bijvoorbeeld onze emoties te tonen en te communiceren. Kleurrijke eyeliners en oogschaduw zijn een must, aangezette wimpers nóg belangrijker.

2. Nostalgie

Zachtroze en nude is de laatste jaren populair geweest, maar de shift gaat nu naar kleuren als saliegroen, pistache en babyblauw. En met die kleuren worden nostalgische looks gecreëerd. Grafische eyeliner, witte eyeliner of babyblauwe eyeliner komt helemaal terug. Een ode aan de nineties.

3. Natuurlijke basis

Een van de grotere make-uptrends voor 2021 is een natuurlijke look, vooral als het om foundation gaat. Hoewel we nog steeds voor full-coverage gaan, wordt de manier van aanbrengen anders. Het gaat dan vooral om een natuurlijke look, verschillende huidtinten en sproeten mogen zichtbaar zijn.

4. Felle kleuren

We hadden het er al eerder over: kleur wordt een ding in 2021. Ga op zoek naar kleuren die je anders nooit zou dragen, een babyblauw ooglid of een paarse lip. Hector Espinal is fan, “Color has such power to uplift us.”

De make-uptrends voor 2021 zijn duidelijk: terug naar de basis, veel kleur en nineties-invloeden. Ons hoor je in ieder geval niet klagen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.