Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Fashion 16 apr 2021
Leestijd: 1 minuut

Gucci en Balenciaga bundelen hun krachten voor historische collectie

Gucci wordt dit jaar honderd en dat mag gevierd worden. Dat doet het modehuis door een iconische samenwerking te lanceren, met niemand minder dan Balenciaga. Voor de Aria-collectie bundelen de twee grote modehuizen hun krachten en het resultaat van de samenwerking is historisch. Nooit eerder werkten de twee huizen samen.

Het gerucht over een samenwerking tussen de twee merken ging al langer rond.

Gucci x Balenciaga

Toch werd de collectie gisteren pas echt bevestigd middels een korte film. Eerder gingen zowel Gucci als Balenciaga al samenwerkingen aan met merken als The North Face en Crocs. Nu werken de twee modehuizen met elkaar samen op een creatieve manier die iconisch te noemen is. En wij kunnen niet wachten tot het post-corona tijdperk om de stukken te kunnen dragen.

De Gucci Aria-collectie bestaat uit uitbundige Balenciaga-silhouetten en Gucci-prints en het voelt werkelijk alsof de twee merken een baby hebben gekregen. We zien jassen met GG-motieven en maatpakken vol glitters waar de logo’s van beide merken op staan. De samenwerking werd bekend gemaakt tijdens de release van Gucci’s Aria-collectie middels een korte film.

Gucci
Gucci
Gucci

Gucci Aria

Die film werd geregisseerd door fotograaf en regisseur Floria Sigismondi. Natuurlijk werkte ook Creative Director Alessandro Michele mee aan de film. Hij schrijft historie met deze iconische samenwerking die het internet compleet brak. De nieuwe collectie van Gucci is een eerbetoon aan de oprichter Guccio Gucci en is nog steeds te bekijken via de korte film. Wij kunnen niet wachten tot de stukken van de samenwerking in de winkels liggen. Chapeau voor beide modehuizen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.