Jana Witteman
Jana Witteman Geld 11 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Gwen (26): ‘Mijn vriendinnen willen op extreem dure vakanties’

Tikkies van 1,25 euro, bizarre bedragen voor een vakantie met je schoonfamilie waar je niet op zit te wachten of je huisgenoten die maar niet begrijpen dat de energierekening écht oploopt als je dagelijks twintig minuten doucht. Geldkwesties: we kennen ze allemaal en soms zijn ze om gek van te worden. In Moneytalk bespreekt NSMBL-redacteur Jana wekelijks een lezers-struggle. Vandaag? De vriendinnen van Gwen hebben een veel te dure vakantie voor ogen.

Naam: Gwen
Leeftijd: 26
Woonsituatie: Eigen huurappartement

Moneytalk

‘Mijn vriendinnen willen op extreem dure vakanties’

De geldkwestie van Melissa

“Hi NSMBL!

De zomer komt er natuurlijk aan en iedereen in mijn omgeving is vakanties aan het plannen. Veel vriendinnen gaan met hun vriendjes, wat ik sowieso al wel jammer vind omdat ik zelf geen vriend heb. Gelukkig zijn er ook drie vriendinnen zonder relatie die wél samen op vakantie willen. Maar nu komt het probleem: zij willen alleen maar naar allerlei dure resorts. Er wordt voornamelijk gekeken naar Ibiza of Mauritius. Heel eerlijk, dat is voor mij gewoon echt niet haalbaar financieel. Ik ben dit jaar verhuisd naar mijn eigen appartement waar ik allemaal meubels voor heb moeten aanschaffen en met een starterssalaris is een zomervakantie van 2500 euro veel te duur.

Vorige week hebben we met elkaar gezeten om de opties te bespreken en ik heb ook wat goedkopere opties geopperd zoals Italië of Zuid-Frankrijk, maar dat vinden zij ‘te gewoon’. Ik vind het echt een lastige kwestie, want ik wil natuurlijk graag met mijn vriendinnen weg, maar ik wil mezelf ook niet de hele vakantie druk maken om geld. Wat vinden jullie?”

Moneytalk: ‘Vriend vindt uiteten te duur, nieuwe PlayStation niet’

Dit vindt de redactie van NSMBL

Lieve Gwen,

Super vervelend. Heel jammer dat je vriendinnen zo’n andere smaak hebben wat betreft de invulling van jullie vakantie. Je zou nog een keer kunnen proberen hen te overtuigen dat jullie het samen in Italië ook geweldig kunnen, zonder dat dat klauwen met geld hoeft te kosten. Maar als dat hen niet weet te overtuigen, dan zouden wij toch adviseren andere plannen te maken. Stress voelen om geld terwijl je lekker wil genieten van je vakantie is natuurlijk het laatste waar je zin in hebt.

Komen jullie er samen niet uit? Dan zijn er nog heel veel leuke alternatieven. Heb je al gedacht aan een solo-trip? Of bijvoorbeeld een groepsreis? In je eentje kun je precies doen waar je zelf zin in hebt en zo’n groepsreis is een hele leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten!

Succes en vooral: geniet van je vakantie!
Liefs.

Melissa (24): ‘Mijn huisgenoten zetten ieder kruidenpotje op de betaalapp’

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.