Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Beauty 10 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Met deze simpele hack bescherm je jouw haar tegen chloor- en zeewater

Summer is in the air en dat betekent de zon in, een dagje naar het strand of lekker relaxed naast het zwembad liggen. We zijn gek op de zomer, maar ons haar is dat jammer genoeg iets minder. Daarom delen we wat ons betreft de beste hack om je haar te beschermen tegen chloor- en zeewater.

Jouw haren krijgen flink wat te verduren in de zomer. Denk aan de zomerse cocktail van fel zonlicht, chloorwater, wind en zout zeewater. Allemaal fantastisch en we zouden niet zonder willen, maar voor jouw coupe kan het best heftig zijn. Daarom is het goed om te weten hoe je jouw haar het beste kunt beschermen tegen deze zomerse factoren.

Conditioner als redmiddel tegen droog haar

Als je wilt dat jouw haar gezond blijft, doe dan vanaf nu ook standaard een fles conditioner in je strandtas. Niet voor na het zwemmen in chloor- of zeewater, maar als bescherming vooraf. Zo voed je jouw haar al voordat het überhaupt in contact komt met de slechte factoren van buitenaf.

Conditioner’s role is to increase the moisture content of the hair and improve its elasticity, smooth the cuticle, and soften the hair fiber,” vertelt specialist Sarah Roberts aan mindbodygreen. Het resutaat is zacht, glanzend haar dat zelfs gezond blijft als het in contact komt met chloor.

Welke conditioner kan ik het beste gebruiken?

Er zijn verschillende soorten conditioner op de markt dus we nemen de beste opties even met je door:

  • Normale conditioner beschermt jouw haar voldoende als je eenmalig in contact komt met chloor- of zeewater.
  • Leave-in conditioners zijn een stapje hoger, deze conditioner spoel je namelijk niet onder de douche uit maar laat je in je haar zitten.
  • Een deep conditioner beschermt en voedt jouw haar nog beter. Gebruikt niet te vaak een deep conditioner, want dat kan jouw haar een overload aan voeding krijgen (en dat zie je terug).

Wil je jouw haren nóg beter beschermen in de zon? Kies dan altijd voor een hoedje of een pet. Niet alleen jouw hoofdhuid kan verbranden, ook jouw haren en dat heeft een droge, pluizige coupe als gevolg.

Met deze handige TikTok-hack blijft jouw foundation de hele dag zitten

mindbodygreen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.