Daniëlle Pince van der Aa
Daniëlle Pince van der Aa Beauty 28 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Met deze handige TikTok-hack blijft jouw foundation de hele dag zitten

Het warme weer is weer in aantocht en dat betekent vaak helaas ook dat onze geliefde foundation er al binnen no-time af is gezweet. Vaak kiezen we er dan voor om lekker make-uploos door het leven te gaan (wat een stuk beter is, vooral voor je huid). Toch zijn er een aantal manieren om er toch wel voor te zorgen dat je foundation de hele dag blijft zitten: onder andere deze handige TikTok-hack.

Je hoeft maar een klein dingetje aan je make-up routine aan te passen.

Foundation de hele dag laten zitten: zo doe je dat

We komen steeds dichter bij het warme weer en daarvan kunnen we eindeloos genieten. Voor de make-up fanaten onder ons is het een wat minder groot feestje, want een zomer met foundation zit er vaak niet in. En dat terwijl de zomer juist hét moment is om onze stralende huidjes eens te laten luchten. Toch snappen we maar al te goed dat je zo nu en dan eens een leuke make-up look wilt maken.

Hoe je je foundation de hele dag kan laten zitten? Makkelijker dan je denkt. TikTok, aka een Walhalla voor beautyhacks, heeft namelijk zijn werk weer gedaan: met een simpele TikTok-hack kun je er namelijk voor zorgen dat je foundation (inclusief concealer, bronzer, contour en highlighter) de hele dag blijft zitten – en ja, zónder er ‘cakey’ uit te zien.

Door deze TikTok-hack breng jij je foundation perfect aan

Eerst transparante poeder, dan foundation

TikTok-gebruiker @goldenbeauty_xo geeft ons een opfrisser in een TikTok-video waarin ze uitlegt hoe je je foundation op de juiste manier aan kunt brengen, zonder dat het er aan de eind van de dag niet meer op zit. Hoe ze dat doet? Door eerst transparante poeder aan te brengen en daarna pas haar foundation aan te brengen. Normaliter gaat dit altijd andersom (eerst foundation, dan poeder), maar volgens @goldenbeauty_xo is andersom dé manier om de hele dag door te brengen met flawless foundation.

@goldenbeauty_xo

Makeup Hack Of The Day #makeuphacks #makeuphack #beautytips #fyp #foryoupage #makeuptipstiktok #beautyhack

♬ original sound – Jarida🖤

In de video legt ze duidelijk uit hoe je door één simpele verandering in je make-up routine de hele dag in de volle zon zorgeloos met foundation op rond kan lopen. Zo vertelt ze in de TikTok-video dat ze begint met een fijne moisturiser, en vervolgens een goede transparante poeder aanbrengt. Hiermee bedekt ze haar hele gezicht en sprayt hier vervolgens wat setting spray overheen. Ze maakt haar look af met een fijne primer en tot slot (het belangrijkst) de foundation.

Volgens @goldenbeauty_xo blijft je foundation zo de hele dag zitten en zorgt het, nog belangrijker, niet voor een creasy look. “Just see what happens and how amazing your f**king makeup is going to look, it’s going to stay on 24-7 and it’s not going to crease.” Dé beautyhack van de eeuw, als je het ons vraagt.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.