Beau Goldewijk
Beau Goldewijk Haar 16 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Met deze vijf methoden behoud je de intense kleur van jouw geverfde haar

De vrouwen met gekleurd haar weten allemaal hoe prijzig het is om je haar te laten kleuren bij de kapper. Het liefst doe je dit dus waarschijnlijk zo min mogelijk. Toch willen we graag dat ons haar er wel mooi uitblijft zien. Met deze tips wordt jouw haarkleur langer behouden en ziet het er verzorgd uit.

Hierdoor kan je dus die dure kappersafspraak nog even uitstellen.

De beste tips om jouw haarkleur te behouden

Gekleurd haar is soms moeilijk goed te onderhouden. Vaak zie je na een aantal weken al verschil met hoe het eruitzag toen je de salon verliet. Ontdek hoe je die vervanging voorkomt.

1. Kwaliteit haarverf

Of jij je haar thuis verft of bij een kapper maakt degelijk verschil. Kapperskwaliteit haarverf is namelijk beter voor je haar, het moet zo puur mogelijk zijn met zo min mogelijk schadelijke stoffen. Daardoor droogt het niet uit en blijft de kleur langer zitten.

2. Shampoo en conditioner

In shampoo’s en conditioners voor gekleurd haar zitten stoffen die de haarkleur behouden. Gebruik deze dus wanneer je je haar hebt gekleurd. Heb jij je haar geblondeerd, gebruik deze producten voor gekleurd haar dan niet. Geblondeerd haar moet namelijk eerst hersteld worden, gebruik dus een voedende shampoo en conditioner. Nadat je haar hersteld is kun je bijvoorbeeld een zilvershampoo gebruiken.

3. Vermijd hitte en zonlicht

Zit jij in de zomer lang in de zon? Pas dan op met je gekleurde haar. Zonlicht kan namelijk je kleur vervagen. Zit je te lang in de zon kan je haar zelfs gaan verbranden. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld een stijltang, met een te hoge temperatuur kan de kleur vervagen.

4. Was je haar niet te vaak

Door je haar te wassen vervaagt de kleur sneller. Was het dus niet te vaak. Probeer je haar niet vaker dan drie keer per week te wassen.

5. Geen parfum in je haar

Of je het nu met opzet doet of het per ongeluk gaat, vaak komt er parfum in je haar terecht. Parfum in je haar kan zorgen voor uitdroging en kan de kleur wat doffer maken.vermijd dit dus om jouw haarkleur te behouden. Wel een lekkere geur in je haar dragen? Ga dan voor een haarparfum.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.