Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Haar 8 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

De nieuwe haarkleur ‘Taupe Brunette’ laat blondines overstappen naar een donkere coupe

Bruine haarkleuren worden steeds populairder. Niet alleen om hun elegante looks, maar ook omdat ze ontzettend low-maintenance zijn. Want in 2024 heeft echt niet iedereen de tijd en het geld om iedere twee maanden highlights te zetten (hi, loud budgeting). Nu is er een kleur opgedoken waar alle ex-asblonde vrouwen geen genoeg van krijgen: taupe brunette.

Het is de haarkleur die voor veel vragen en nakijkende mensen gaat zorgen. Succes gegarandeerd.

Taupe brunette is de it-girl haarkleur van dit seizoen

Het vinden van een goede haarkleur is een kunst. We weten allemaal het verschil tussen blond en brunette. Maar ook in die twee spectrums zitten nog talloze kleuren en ondertonen. Het is de truc om juist die ene kleur eruit te pikken die mensen laat staren naar jouw lokken, zich afvragend hoe ze deze kleur aan hun kapper uitleggen.

Taupe brunette is zo’n kleur. In wezen is het een koele, asbruine tint zonder enige koperachtige of warme ondertonen. Het is als het brunette-equivalent van platinablond, alleen is het veel gezonder voor je haar omdat het niet geblondeerd hoeft te worden.

De kleur is niet alleen koel, het geeft ook nog eens cool girl vibes. Het is het grijze t-shirt van de haarkleuren en staat goed bij iedere look. In tegenstelling tot haartinten met veel koper erin. Als je wil gaan voor een veelzijdige look, dan is taupe brunette de kleur die je zoekt. Celebrities als Rihanna, Halsey en Michelle Domingo’s gingen je al voor. Over cool girls gesproken.

Het onderhoud van taupe brunette

Good to know: taupe brunette is niet helemaal onderhoudsvrij. Als je van jezelf wat warmer haar hebt, dan zal de warme gloed opgegeven moment weer naar de oppervlakte komen. Tussen de salonbezoekjes door wil je daarom je haar verzorgen met kleurbehoudende en -versterkende producten. Er zijn veel shampoo’s die een asbruine kleur behouden, maar onze favoriet is die van Fudge.

Fudge Cool Brunette Blue-Toning Shampoo – €16,40

fudge cool brunette shampoo
Bol.com

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.