Alex Ebbers
Alex Ebbers Fashion 18 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Met deze hack haal je binnen no time de kreukels uit je sneakers

Je kent het wel: je hebt een nieuw paar sneakers gekocht en je zou er praktisch je leven voor geven om ze zo lang mogelijk mooi te houden. En dan komt het moment waarop je de eerste kreukel in het leer spot. Je hart slaat een slag over, je voelt het bloed naar je hoofd stijgen en je adem stokt, want je weet het: vanaf hier is er geen weg meer terug. Of toch wel?

Elke sneaker lover weet hoe naar het besef is dat je sneakers nooit meer zo mooi zullen worden als toen je ze kocht. Hoewel dat natuurlijk helaas waar is, is er gelukkig wel een hack waarmee je die lelijke rimpels weer uit je schoenen krijgt.

Zo krijg je de kreukels uit je sneakers

Je gaat als volgt te werk. Men neme een paar schoenen (goh), oude sokken (of een andere vorm van textiel), een strijkijzer en heet water.

Stap 1: stop je schoenen zo vol met de sokken of andere oude kledingstukken, dat je de kreukel niet meer kunt zien, en als je op de punt van de schoen drukt, er geen beweging in zit.

Stap 2: maak nog een stukje textiel nat met heet water en knijp deze uit zodat hij vochtig is.

Stap 3: plaats het stuk textiel op het gekreukelde stuk schoen.

Stap 4: strijk het vochtige textiel, maar let er wel op dat je het strijkijzer regelmatig omhoogtilt om te voorkomen dat je de schoen verbrandt. Hoe lang je ermee bezig bent, ligt eraan hoe diep de kreukel in de schoen is.

Take it to the test

Eerlijk is eerlijk, wij hebben het zelf (nog) niet geprobeerd, maar als we Twitter mogen geloven werkt het echt.

kreukel sneakers hack
kreukel sneakers hack

Het ziet eruit alsof het echt werkt en wij zijn behoorlijk intrigued. Je schoenen zullen er waarschijnlijk niet helemaal nieuw uit gaan zien, maar hé, het is het proberen waard, toch?

Twitter

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.