Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Food 20 apr 2019
Leestijd: 3 minuten

Wil je een hoger libido krijgen? Deze 7 etenswaren kunnen je hierbij helpen

Heb je honger en wil je je libido een boost geven? Lucky you. Er bestaan namelijk etenswaren die gezond en lekker zijn én die daarnaast je libido ook nog eens verhogen. Als dat geen goed nieuws is, weten we het ook niet meer.

Goed nieuws voor alle hongerige mensen out there want er bestaat dus eten waardoor je meer zin in seks krijgt. Natuurlijk heb je die standaard in chocolade gedompelde aardbeien, maar die zijn nou niet bepaald gezond. Deze zeven etenswaren zijn echter wel gezond én verhogen je libido. Win-Winsituatie als je het ons vraagt.

1. Noten

Bepaalde noten zoals amandelen, walnoten en pistachenoten bevatten veel L-arginine en Vitamine E. Deze voedingsstoffen dragen bij aan een gezond hart en een verbeterde bloedcirculatie. Deze dingen helpen daarom ook bij het verhogen van je libido. De volgende keer dat je zin hebt in een snackje, pak dan een zak noten (ha) in plaats van een zak Dorito’s.

2. Honing

Ook zo nu en dan een beetje honing toevoegen aan je eten kan ervoor zorgen dat je meer zin in seks krijgt. Honing zit namelijk vol met voedingsstoffen, waaronder stikstofoxide en borium. Deze voedingsstoffen verbeteren wederom je bloedcirculatie en geven je meer energie (vanwege de natuurlijke suikers). Daarnaast is honing natuurlijk ook nog eens gezond. Zullen we een nieuwe petitie starten genaamd support de bijen en orgasmes? Anyone?

3. Pure chocolade

Chocolade staat gelijk aan geluk, dat weten we eigenlijk allemaal wel. Nee, maar serieus. Het eten van chocolade triggert de productie van endorfines en serotonine, wat letterlijk de stofjes zijn die je gelukkig laten voelen.

Dat is niet zo shockerend, maar wat wel shocking is, is dat de stof genaamd fenylethylamine in pure chocolade dezelfde hormoonaanmaak stimuleert als je lichaam doet tijdens seks. Snel amandelen kopen die gedompeld zijn in pure chocolade, dus.

4. Avocado

Wist je dat het woord avocado afstamt van het Azteekse woord voor testikel? Jep, dat komt doordat avocado’s in bomen hangen zoals…ballen. Maar goed, naast dat avocado’s life zijn, kunnen ze dus ook nog handig zijn voor je seksleven. Ze zitten namelijk boordevol vitaminen die een boost geven aan de testosteronproductie van je partner. Interessant.

5. Chili

Als je van pittig eten houdt, heb je geluk. Dankzij de capsaïcine die chili bevat, zorgt het eten ervan dat je gaat zweten, dat je lippen groter worden en het stimuleert bepaalde zenuwuiteinden in je tong. Daarnaast versnelt je hartslag wanneer je chili eet en krijg je een blosje op je wangen. Het simuleert in feite wat er met je lichaam gebeurt als je opgewonden raakt.

6. Basilicum

Nog een fun fact: Basilicum is een van de meest erotische geuren op aarde. Vroeger wreven vrouwen de bladeren op hun huid om partners aan te trekken. Daarnaast zagen de Romeinen Basilicum als heilig en werd het gezien als het symbool van de liefde. Dat kan niet zomaar zijn, toch?

7. Tonijn

Naast dat Tonijn lekker en gezond is, geeft het je seksleven ook een boost. Tonijn bevat namelijk veel omega-3 vetten die je gelukshormoon aanmaken. Hierdoor krijg je, je raadt het al, sneller zin in seks.

Dat was ’em dan. Heb jij binnenkort een spannende date? Ga dan voor een voorafje van avocado toast met chili, een hoofdgerecht van Tonijn met Basilicum en als toetje serveer je amandelen in pure chocolade. Wie weet waar de avond eindigt.

Betches

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.