Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Food 30 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

4 spooky Halloween-cocktails die je dit weekend kunt maken

De engste avond van het jaar staat weer op de stoep: dit weekend is het namelijk Halloween. Geef jij een Halloween feestje, of kijk jij het liefste een enge horrorfilm onder een kleedje? Wat je ook gaat ondernemen, deze 4 Halloween-cocktails gaan jouw avond nog beter maken.

We zijn fan van de cocktailrecepten van Teisseire, dat wordt een weekend vol met spooky drankjes.

4 recepten voor Halloween-cocktails

Fright Night

Nodig: 75ml granaatappelsap, 50ml rode wijn, 25ml Teisseire 0% sinaasappel, vier bramen, ijsblokjes. Voor de topping: een partje sinaasappel en bruine suiker.

Begin op vrijdagavond met het maken van deze Friday Night cocktail. Verschillende fruitsoorten worden in deze cocktail gecombineerd en dat zorgt voor een boozy fruitexplosie.

Leg de bramen op de bodem van een wijnglas. Prak ze voorzichtig met de achterkant van een houten lepel. Vul het glas met ijs, voeg alle ingrediënten toe en roer. Garneer met een sinaasappelpartje met een beetje bruine suiker erop. Als je geen fan bent van rode wijn, kan je deze vervangen door cranberrysap voor een non-alcoholische versie.

Vampire Blood

Nodig: 100ml Bruiswater, 50ml Witte rum, 50ml Grapefruit sap, 25ml Teisseire 0% Aardbei & Framboos, ijsblokjes. Voor de topping: een schijfje grapefruit en een cocktailprikker (liefst met Halloween thema).

Vul een longdrinkglas met ijs en giet er witte rum, grapefruitsap en bruiswater over. Roer alles goed door elkaar. Doorboor het schijfje grapefruit met de cocktailprikker en leg op de cocktail ter garnering. Schenk de Teisseire Aardbei & Framboos over de grapefruit (vooral waar de cocktailprikker de grapefruit doorprikt) voor griezelige finish. Liever zonder alcohol? Vervang de witte rum voor groene thee.

halloween cocktail
Foto: Teisseire

Purple Panic

Nodig: 50ml Vodka, 25ml Cassis likeur, 25ml Vers limoensap, 12,5ml Teisseire 0% Grenadine, twee bramen, een cocktailshaker om te mixen (een waterfles of mason jar volstaat ook). Voor de topping: een cocktailprikker en drie frambozen.

Makkelijker kan niet: voeg alle ingrediënten in een met ijs gevulde cocktailshaker en schud voor vijftien seconden. Giet vervolgens in een chique cocktailglas. Spies drie frambozen op een cocktailprikker om het af te toppen.

Hallow’s Eve

Nodig: 50ml Sinaasappelsap, 25ml Teisseire 0% Cassis, 25ml Spiced rum, cocktailshaker om te mixen (een waterfles of mason jar volstaat ook), crushed ijs. Voor de topping: een luciferstokje.

Zin om te vlammen? Vul de cocktailshaker met alle ingrediënten. Voeg een grote hand crushed ijs toe en schud vijftien seconden. Giet in een chique glas. Voor een mocktail variant vervang je de rum voor chai thee.

Nog geen outfit gescoord voor dit weekend? Dit zijn de 50 beste Halloween-kostuums van celebrities aller tijden en hier vind je 6 Sex Education-kostuums voor Halloween.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.