Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Beauty 18 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Haren stijlen: zo maak je je haar steil zónder stijltang

Met een stijltang maak je je haar steil. En kapot, mits je het goed gebruikt. Toch kun je ook voor safe kiezen en je haren stijlen zónder stijltang. Ja, echt waar. Zo heb je minder kans op gespleten haarpunten of nog erger: afgebroken haren.

Gelukkig bestaan er een aantal manieren om je haren te stijlen zonder hitte. Niet alleen goed voor je manen, maar ook fijn voor de meiden met krullend haar.

Haren stijlen zonder stijltang

Dat het gebruiken van een stijl- en krultang helemaal niet zo goed is voor je haar, is nothing new. Maar soms moet je, we worden nou eenmaal niet allemaal wakker met een flawless kapsel. Althans, een hitteproduct is nergens voor nodig.

Met deze tips kun je je haren stijlen zónder stijltang.

1. Check je producten

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar welke producten je gebruikt, zoals je shampoo en conditioner. Gebruik het liefst shampoo en conditioner speciaal voor steil haar. Een smoothing cream of leave in-conditioner aanbrengen na een douchebeurt kan ook helpen.

2. Absorberende handdoek

Gebruik een absorberende handdoek als je je haren hebt gewassen. Zo’n handdoek zorgt er namelijk voor dat het vocht sneller uit je haar wordt getrokken én beschadigd je haren niet. Je haren stijlen zonder hitte kost wel wat tijd, maar heb geduld.

3. Schuifjes

Als je haar handdoekdroog is (het liefst door het aan de lucht te laten drogen), kun je je haren vast ‘plakken’ aan je hoofd met schuifjes. Je zou hier ook mee kunnen slapen, om te zorgen dat je de volgende dag wakker wordt met steil haar.

4. Jumborollers

Je haren stijlen met jumborollers is ook een manier om je haar om te toveren in een steile coupe. Verdeel je handdoekdroge haar over de breedte van de jumborollers en wikkel vervolgens je haar plat over de roller heen. Plastic rollers zoals deze werken het beste.

5. Koud föhnen

In een lijstje met manieren om je haren te stijlen zonder hitteproducten zoals een stijltang, kunnen we een föhn natuurlijk niet noemen. Of toch wel. Als je een föhn hebt die ook een koude stand heeft, kun je namelijk makkelijk je haren stijlen. De koude lucht zorgt ervoor dat je haar minder gaat pluizen (en krullen).

Psst, wist je trouwens dat het niet schoonmaken van je stijltang of krultang grote gevolgen voor je haar heeft? Hier lees je er alles over.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.