Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Evenementen 15 dec 2023
Leestijd: 3 minuten

Het Amsterdamse Winterparadijs is open: dit zijn onze favoriete attracties, stages en barretjes

Wie zegt dat de wintermaanden saai zijn, die is nog niet op het Europaplein geweest. Dat is namelijk de plek waar Het Amsterdamse Winterparadijs gisteren haar deuren opende. Drie weken lang kun je er feesten, eten, drinken en vooral veel lol maken.

Het terrein is immens en de mogelijkheden eindeloos. Je wil dus tactisch te werk gaan om alles uit je bezoek te halen. Wij zetten onze favoriete attracties, stages en barretjes alvast voor je op een rij.

Het Amsterdamse Winterparadijs is open

Van 14 tot en met 30 december wordt de RAI Amsterdam (in-& outdoor) wederom omgetoverd tot dé plek voor jouw ultieme winterbeleving. En met winterbeleving bedoelen we schaatsen, om vervolgens te snacken bij Van Dam, om vervolgens veel Gluhwijn te drinken en te dansen in de Apres Skihut.

Wie er al eerder is geweest, weet dat het groot is. Echt groot. Daarom is de Close x Het Amsterdamse Winterparadijs app ideaal. Zo houd je overzicht tijdens je bezoek.

Enfin, door naar onze favorieten. Wij gingen namelijk langs tijdens de openingsdag en dit zijn de attracties, stages en barretjes die in de smaak vielen.

Het Muziekpodium

In de grote hal vind je de ‘mainstage’, waar grote artiesten optreden om er een winters feest van te maken. Aankomende weken staan onder andere Xander de Buisonjé, Zoe Tauran, Bilal Wahib, Emma Heesters en Snelle op het podium.

Het Reuzenrad

Deze kans om Amsterdam van boven te zien wil je niet aan je voorbij laten gaan. Good to know: omdat je al entree hebt betaald, hoef je niet te betalen voor alle attracties.

Oliebollenkraam

Is de winterse ervaring compleet zonder een oliebol gegeten te hebben? Wij vinden van niet. Je vindt de oliebollenkraam op het plein buiten, waar je ook veel meer eettentjes vindt. Denk aan een kraam met bratwursten, een kraam met burrito’s en natuurlijk warme chocomel.

Karaoke bij Karakter

Je kunt naar grote artiesten kijken, maar je kunt ook zelf op het podium klimmen. Bij de karaoke van Bar Karakter om precies te zijn. Hier hebben ze de knusse booth van Bar Karakter in Amsterdam-West nagebouwd, inclusief cocktailbar.

Eten: Yuzu, BAUT, Bam Boa en VanDam

Zoals je gewend bent, verzamelen verschillende horecabegrippen uit Amsterdam zich in de RAI om hun signature dishes te bereiden. Eet een hapje bij Van Dam, BAUT, Bam Boa of Yuzu.

Funhouse

Als jij je weer eventjes 11 jaar wil voelen, dan moet je een bezoekje brengen aan het Funhouse. Deze vind je op de kermis in de buitenlucht. Wij zijn fan.

Silent Apres-Ski

Naast het grote Apres Skidorp binnen, heb je buiten ook een kleine Silent Apres-Ski. Hier hoor je nieuwe én oude hitjes door de koptelefoons. Omdat iedereen nog met z’n jas aan staat, krijg je hier dat echte Apres-Skigevoel van.

Het Amsterdamse Winterparadijs is sinds gisteren tot en met 30 december iedere dag geopend, in het weekend van 09:00 tot 00:00 en doordeweeks van 09:00 tot 23:00. Tickets haal je op de website van Het Amsterdamse Winterparadijs.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.