Inga Stoit
Inga Stoit Food 12 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Het eten van zoveel avocado per dag kan dit gezondheidsvoordeel hebben

An apple a day keeps the doctor away. Maar het eten van een avocado werkt minstens net zo goed! Deze romige vrucht brengt namelijk tal van gezondheidsvoordelen met zich mee. Uiteraard is een gevarieerde en gezonde eetstijl een must maar daar past deze groene rakker dus erg goed tussen.

No worries, van avocado word je niet dik. Ja, er zitten veel gezonde vetten in, maar dat is alleen maar goed. Het eten van de vrucht is ook erg fraai om ons cholesterolgehalte te laten dalen. Nu denk je misschien dat cholesterol problematiek alleen voor oudere mensen geldt, maar de bodem van onze gezondheid die leggen we nu. En dus niet pas later.

An avocado a day keeps the doctor away

Als je goed eet dan zul je hier de voordelen van proeven en ervaren. Een gezonde leefstijl werkt ook aanmoedigend. Dus als je bijvoorbeeld elke dag avocado eet dan kan dit je aanmoedigen om over het algemeen gezonder te eten. En zoals we hierboven al schreven kan het eten van avocado’s dus het cholesterolgehalte enigszins verlagen in het lichaam. Dit verbetert de algehele gezondheid van ons hart.

Hoeveel avocado’s per dag?

Een avocado per dag maakt niet dik, het doet juist goed. Is dat even fijn! Je hoeft de vrucht natuurlijk niet in een keer te consumeren, verdeeld over de dag is wel zo fijn. Dit kan bijvoorbeeld in een smoothie, of je maakt een heerlijke avocado toast.

Andere opties om een gezond gewicht te ondersteunen

Vraag jij je af hoe je je gezondheid bijvoorbeeld nog meer kan ondersteunen? Het nemen van een goed probioticum is erg aan te raden. Het is goed voor onze darmen en daarmee voor onze hele gezondheid. Variatie in ons eten is tevens een must. Diverse voeding is namelijk cruciaal voor een gezonde darmflora. Naast het dagelijks eten van een avocado, zal het variëren van de groenten en fruit die je consumeert je darmmicrobioom voeden. Probeer als het lukt 30 verschillende soorten aan groenten, fruit, noten, zaden, peulvruchten en kruiden per week te eten.

And last but not least

Kies een soort beweging uit die jij leuk vindt om te doen. Eigenlijk is een van de beste manieren om je darmmicrobioom te ondersteunen en een gezonde lichaamssamenstelling te ondersteunen spiermassa op te bouwen. Als je bezig bent met gewichtsveranderingen, is sporten gecombineerd met goede voeding (hallo, avocado’s) een geweldige combinatie om positieve resultaten te zien.

Keiharde avocado? Dankzij deze hack is ‘ie een stuk sneller rijp

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.