Inga Stoit
Inga Stoit Beauty 12 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Wait what?! Kun je met face taping rimpels tegengaan?

We love TikTok vanwege alle beauty trends die ons passeren. Face taping is de nieuwste hype op het social media kanaal die ons wel eens zou kunnen verlossen van rimpels. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar zou het toch echt?

De easy truc ging viraal nadat een TikTokster haar resultaten documenteerde na het slapen met stukjes tape over haar voorhoofd. Na slechts een week was haar huid zichtbaar gladder (!). Face taping is echter niet nieuw, het bestaat al jaren. Veel celebs gebruiken tape om hun gelaatstrekken op te tillen voor rode loper-evenementen, maar kan het je rimpels echt voorgoed wissen? Het is natuurlijk lang niet hetzelfde als botox.

Kan face taping op je voorhoofd echt rimpels verminderen?

Holistische plastisch chirurg Anthony Youn had hier het een en ander over te zeggen: ”Als je tape op je voorhoofd plakt, worden de rimpels in het algemeen niet beter. Het is gewoon een manier om jezelf eraan te herinneren dat je de beweging van je wenkbrauwen moet beperken.”

De lijnen op ons voorhoofd zijn eigenlijk een soort van uitdrukkingsrimpels. Het zijn rimpels die optreden wanneer je onderliggende gezichtsspieren activeert. Omdat belangrijke huid componenten zoals collageen na verloop van tijd afnemen (ofwel naarmate je ouder wordt), kan je huid minder goed ‘herstellen’ van deze bewegingen.

@theaussierapunzel I didn’t think it would work 🤯 trying the face taping trend! #beauty #skincare #fyp ♬ Hits 2021 (Mashup) – Trinix

Voorzorgsmaatregelen

Als je op je gezichtsbewegingen let kun je zeker bepaalde uitdrukking lijnen ofwel rimpels verminderen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat we nooit meer onze wenkies mogen optillen. Maar het is wel goed om je bewust te zijn van je gezicht wanneer je niet actief bezig bent. Misschien frons je namelijk al bij het kijken op je telefoon.

Dus: als je je voorhoofd moet vastplakken om die spieren aan te moedigen om te rusten, is dat prima. De tape kan zelfs voorkomen dat je voorhoofd onbewust ‘kreukt’ terwijl je slaapt (daarom plakt de TikTokster ze ‘s nachts op). Weet alleen dat de tape de rimpels niet op een magische wijze zal verwijderen. Misschien leuk om te proberen zoals menig celeb dat doet, maar weet dat het effect niet langdurig is.

Veroorzaakt het slapen op je buik of je zij écht meer rimpels in de huid?

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.