Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Food 10 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Het Kaassouffleest is terug: bij deze zaak in Utrecht eet je een viergangen kaassoufflé diner

Leg alles neer waar je mee bezig bent, want we hebben geweldig nieuws. De geliefde kaassoufflé krijgt eindelijk de erkenning die het verdient. Brouwerij de Eeuwige Jeugd organiseert samen met Ron Blaauw voor de tweede keer een ‘Kaassouffleest’. Dit keer niet in Amsterdam, maar in Utrecht.

Na het succes van de eerste editie, mocht een vervolg niet uitblijven. Baal jij dat je de eerste ronde culinaire kaassoufflés gemist hebt? Dan heb je op Op dinsdag 13 en woensdag 14 februari de kans om dat ruimschoots in te halen. Ook dan serveert het team van Ron Blaauw weer culinaire kaassoufflés.

Het Kaassouffleest in Utrecht

Het stijf uitverkochte Kaassouffleest in Levenslang Amsterdam, smaakte naar meer. Dit jaar is Het Kaassouffleest voor het eerst in Utrecht. Op dinsdag 13 en woensdag 14 februari serveren zij het viergangen kaassoufflé diner op een nieuwe en tevens unieke locatie in het Centrum van Utrecht: De Winkel van Sinkel. Iedereen is tussen 18.30 en 19.00 uur welkom en het feestdiner eindigt om 22.00.

Er worden vier soorten kaassoufflés bereid door het team van Ron Blaauw.

1. Geitenkaassoufflé za’atar

Tel Aviv chopped salad, tahini en gezouten citroen.

2. Burrata kaassoufflé

Rucola, cherry tomaten , parmezaan en balsamico.

3. Blauwekaassoufflé

Mosterdsla, walnoten en zilverui.

4. Truffelkaassoufflé

Gebakken bloemkool, rauwe bloemkool en gebakken bloedworst.

De ticketverkoop start op 11 januari om 12:00 uur, de kaarten zijn beschikbaar via deze ticketshop.

De geschiedenis van de kaassoufflé

Al sinds we ons kunnen herinneren zijn we dol op de kaassoufflé. Het is zonder twijfel onze lievelingssnack, maar waar komt ‘ie eigenlijk vandaan? De kaassoufflé is bedacht door de Haastrechtse snackbareigenaar Hans van Bemmel. In 1969 vroeg iemand aan de plaatselijke bakker: “Kan jij iets maken met een plakje Goudse kaas en bladerdeeg?” Op dat moment ontstond onze nationale trots, de jongste Nederlandse frituur snack, de Kaassoufflé.

De benaming “kaassoufflé” is afgeleid van het Franse ovengerecht ‘souffle’. De kaassoufflé is een Nederlandse snack, wat vaak wordt verward als Frans in verband met het Franse woord soufflé. Toch is het echt een parel van Hollandse bodem.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.