Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Entertainment 22 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Fans hebben deze grote hint over de identiteit van Lady Whistledown in Bridgerton gemist

Dearest reader, we weten dat je het eerste seizoen van Bridgerton waarschijnlijk allang hebt uitgekeken. Als je goed had opgelet had je in de eerste scène van de eerste aflevering al ontdekt wie Lady Whistledown is. Het was namelijk toen al duidelijk wie alle roddels in de stad verzamelde.

Wij vertellen je alles over de grote hint die iedereen heeft gemist.

Bridgerton: wie is Lady Whistledown?

Het wordt ook wel het Gossip Girl van het Regency-tijdperk genoemd: Bridgerton. De Netflix-serie gaat over de Londense elite rond 1800. We zien de Bridgertons, de Featheringtons, the Duke of Hastings en de Britse royals. Maar daar blijft het niet bij, want de vergelijking met Gossip Girl wordt niet zomaar gemaakt. Lady Whistledown zorgt voor veel stress bij de bewoners van de stad, omdat ze iedereens geheimen en roddels verklapt via een krant.

Daphne Bridgerton en Simon Basset maken slim gebruik van haar tactische manieren, terwijl Eloise Bridgerton en Queen Charlotte er alles aan doen om erachter te komen wie Lady Whistledown is. En in de laatste aflevering komen we erachter dat Lady Whistledown niemand minder is dan *SPOILER* Penelope Featherington. En zij gaf je al een enorme hint toen ze voor het eerst op het scherm verscheen.

Netflix

Eerste aflevering

Op 20 februari schreef Coughlan (die Penelope speelt) op Twitter, “Ok I’m just curious. Has anyone spotted the massive Easter Egg about Penelope in the very first scene of Bridgerton?” Nadat ze haar volgers vragend had laten zitten, vulde ze haar vraag zelf in. “When I filmed Penelope’s first scene I chose a prop,” schreef ze. Het ging daar om de “massive massive feather” die ze koos en die diende als een pen.

Er zijn genoeg foto’s waarop Penelope de enorme gele veer in haar kapsel draagt, maar hij komt ook een andere keer naar voren. In de eerste scène van Bridgerton houdt ze de veer namelijk vast alsof ze een pen vastheeft. Sneaky. En dat is niet de enige hint die achter de kapsels van de karakters in Bridgerton schuilt, er zijn namelijk meer betekenissen.

bridgerton
Netflix

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.