Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Fashion 7 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Hittegolf op komst – dit zijn de beste en slechtste stoffen om te dragen tijdens extreem warm weer

We moeten er toch echt weer een geloven: er komt extreme hitte aan. Op vakantie is het heerlijk, maar in Nederland blijkt altijd maar weer dat ons land er niet voor gemaakt is. Hang in there en maak het jezelf zo gemakkelijk mogelijk. Wij vertellen je alvast welke stoffen je beter wel en beter niet aantrekt in de hitte.

Want niet elk stofje is lief voor je huid als het warm is.

Dit zijn de beste en slechtste stoffen om te dragen tijdens extreem warm weer

Of je nou een sweaty betty bent of niet: natte vlekken in je kleding zijn niet heel charmant. Het overkomt de besten, echt waar, maar waar we kunnen voorkomen we ze liever. Dat begint al bij de stof die je aantrekt. Sommige stoffen lenen zich perfect voor warm weer.

Deze stoffen wil je wel aantrekken

Organische stoffen gaan wel lekker op de hitte. Denk bijvoorbeeld aan katoen. Dit is een natuurlijke vezel die lucht laat circuleren en vrij door de stof laat bewegen, wat zorgt voor een luchtstroom die de klamme plekken op je lichaam laat afkoelen.

En kunnen we het even hebben over linnen? Dit is en blijft dé zomerstof. Linnen is een los geweven, natuurlijke vezel die de warmte van het lichaam laat ontsnappen. En het staat ook nog eens superleuk.

Zijde is ook een fijne optie in de zomer, omdat het zo licht is dat het zich aan de lichaamstemperatuur aanpast.

Deze stoffen skip je liever

Met stip op nummer één: polyester. Deze stof is de nachtmerrie van iedereen die bovengemiddeld transpireert. De stof lucht niet door, geeft nare zweetvlekken en voelt klam op je lijf – a big no. 

Rayon is ook geen pretje in de hittegolf. Deze stof wordt gemaakt van katoen, houtpulp en wat synthetische vezels. Oftewel, dingen die je ver van je lijf wil houden als het +30 graden is.

En tot slot: denim. We know, een losse jeans is echt heel leuk, toch lucht de stof voor geen meter door. Ook zie je zweet vrijwel direct, dus skip die 501 toch maar even.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.