Demi de Ruiter
Demi de Ruiter Beauty 9 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Aha: dit is hoeveel zonnebrandcrème je eigenlijk zou moeten gebruiken om je huid goed te beschermen

Dat het regelmatig smeren van zonnebrandcrème in de zomer belangrijk is, dat weten we allemaal. Maar gebruik jij wel genoeg product op het moment dat je jouw huid insmeert? Veel vrouwen doen dit namelijk niet. De hoeveelheid zonnebrand die je gebruikt is ook een bepalende factor in hoeverre de crème jouw huid goed beschermd tegen de UV-straling.

Wij vertellen je hoeveel zonnebrandcrème je eigenlijk zou moeten gebruiken om je huid goed tegen de zon te beschermen.

Zonnebrandcrème belangrijk

Met de zomer in het vooruitzicht is het noodzaak dat we weer flessen SPF gaan inslaan. Hoewel we eigenlijk iedere dag zonnebrand zouden moeten smeren – ook al schijnt de zon niet – is dit tijdens de zomermaanden nog eens extra belangrijk. In deze zonnigste periode van het jaar spendeer je hoogstwaarschijnlijk meer tijd in de zon en wordt jouw huid dus meer blootgesteld aan de UV-straling.

Met deze 4 essentiële skincare-tips houd jij jouw huid gezond in de zomer

Hoeveel product moet je nou eigenlijk gebruiken?

Veel vrouwen gebruiken – zonder dat ze dit misschien doorhebben – te weinig zonnebrandcrème tijdens het insmeren. Het gevolg hiervan is dat je niet de SPF-bescherming haalt die op je product vermeld staat. Je bent dus minder goed beschermd dan je zelf denkt en kunt hierdoor sneller verbranden.

Oké, maar hoeveel product moet je dan wél gebruiken? Volgens Dr. Jetske Ultee moet je ongeveer 2 milligram zonnebrandcrème op iedere vierkante centimeter huid aanbrengen om de SPF te halen die op je product aangegeven staat. Om dit iets concreter voor je te maken hebben we deze hoeveelheid in theelepels voor je op een rijtje gezet.

Hoeveelheid in theelepels

Als we de regel van 2 milligram zonnebrand op iedere vierkante centimeter huid zouden aanhouden, heb je zo’n halve theelepel zonnebrandcrème nodig voor je gezicht. De andere helft van de theelepel zou je moeten gebruiken voor je hals – een lichaamsdeel dat vaak wordt vergeten tijdens het insmeren. Voor je armen en schouders zul je al gauw zo’n 2 volle theelepels nodig hebben. Ook je borst, buik en rug moet je insmeren met in totaal twee royale theelepels aan SPF. Hetzelfde geldt voor je benen en je voeten. Oh, en vergeet deze lichaamsdelen ook zeker niet in te smeren.

Bij elkaar opgeteld is dat best een dikke laag zonnebrand. Het mag iets kosten, aangezien SPF zeker niet goedkoop is. Toch gaan wij proberen ons hier aan te houden, aangezien onze huid beschermen tegen de zon hoog op ons prioriteitenlijstje staat.

Let’s talk SPF – 5 dingen die je nog niet wist over zonnebrand

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.