Aartie Narain
Aartie Narain Entertainment 30 okt 2020
Leestijd: 4 minuten

Creepy – 8x horrorfilms die gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen

Horrorfilms zijn al eng, maar niets kan op tegen films die gebaseerd zijn op een waargebeurd verhaal. Gaan de haren op jouw armen ook overeind staan wanneer je leest dat de film die je net zag toch niet helemaal fictie was? Dat snappen we. Wij delen meest enge horrorfilms die gebaseerd zijn op een waargebeurd verhaal.

We hopen dat je kunt slapen vannacht.

Horrorfilms gebaseerd op waargebeurde verhalen

Hoewel we nachtmerries krijgen van horrorfilms, kunnen we ook niet zonder. Sommige horrors zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen én dat maakt het stiekem toch wat enger. Wij hebben acht horrorfilms voor jou op een rijtje gezet die gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen.

1. Silent House

Deze psychologische thriller waar Hilary Duff in speelt, gaat over een jong meisje dat vast komt te zitten in een leeg en spookachtig huis. Het is een remake van de film La Casa Muda uit 2010, die was gebaseerd op een waargebeurd verhaal over feitelijke incidenten die plaatsvonden in een klein stadje in Uruguay in de jaren veertig. Een horrorfilm om van te smullen.

2. Jaws

Bijna vijftig jaar na de release van Jaws is het nog steeds één van de grootste horrorfilms aller tijden. De film is deels gebaseerd op waargebeurde verhalen en deels op een roman van Peter Benchley. Hij raakte gefascineerd door haaien, nadat hij las over een grote witte haai van 4.500 pond die werd gevangen door een visser voor de kust van Long Island. De enge haai blijft nog op ons netvlies zitten.

3. A Nightmare On Elm Street

Deze iconische horrorfilm met slechterik Freddy Krueger vermoordt tieners via hun dromen. Craven vertelde Vulture dat het idee voortkwam uit een artikel dat hij in de Los Angeles Times las over een gezin van Cambodjaanse vluchtelingen met een jonge zoon die vreselijke nachtmerries had. “He told his parents he was afraid that if he slept, the thing chasing him would get him, so he tried to stay awake for days at a time,” , zei Craven. Brrr, we krijgen al rillingen.

4. Psycho

De klassieke horror van Hitchcock gaat over een vrouw die geld van haar werkgever verduistert.  Ze vlucht naar een mysterieus hotel, waar ze wordt vermoord door de eigenaar van het hotel, Norman Bates. Hij zou zijn gebaseerd op Ed Gein, een man uit Wisconsin die in de jaren vijftig werd veroordeeld voor één moord en verdacht werd voor andere. Hij had veel vergelijkingen met het personage uit de film en dat maakt de film nog enger.

5. Extremely wicked, shockingly evil and vile

Als je deze film over seriemoordenaar Ted Bundy nog niet hebt gezien, moet je dat meteen doen. Zac Efron speelt Ted Bundy, een psycho seriemoordenaar die in de jaren zeventig zijn doel op jonge vrouwen heeft. Hij heeft al zijn slachtoffers op een brute manier vermoordt en er volgt een hele lange rechtszaak voor zijn daden. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

6. Scream

De klassieke horrorfilm uit de jaren 90 is ons grootste nachtmerrie. Een groep tieners wordt achtervolgd door een mysterieuze man genaamd Ghostface die hen wil vermoorden. De film is geïnspireerd op moordenaar Gainesville Ripper, waarvan zijn echte naam Danny Rolling is. Hij heeft in 1990 vijf studenten uit Florida met een mes vermoord en vastgehouden voor drie dagen. Creepy.

7.The Conjuring

Acteur Patrick Wilson en actrice Vera Farmiga jagen op geesten in horrorfilm The Conjuring. Ze helpen een gezin die op een enge boerderij wonen. De jagers uit de film zijn gebaseerd op Ed en Lorraine Warren uit het waargebeurde verhaal, net zoals de familie Perron die ze hielpen. Lorraine en slachtoffer Andrea Perron vertellen  dat veel van de bovennatuurlijke gruwelen echt zijn gebeurd. Andrea herinnerde zich een boze geest genaamd Bathsheba. “Whoever the spirit was, she perceived herself to be mistress of the house and she resented the competition my mother posed for that position.”  vertelt ze in een interview met USA Today.

8. Anabelle

In deze spin-off van The Conjuring zien we Annabelle, een pop dat lijkt te leven.  De film is gebaseerd op het verhaal van De Warrens  uit The Conjuring. Zij beweerden dat er een echte pop was die uit zichzelf bewoog en griezelige aantekeningen schreef met dingen als: “Help ons.” De vrouw van wie de pop was, nam contact op met een medium en beweerde dat het bezeten was door een 7-jarig meisje genaamd Annabelle dat daar was overleden.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.