Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 4 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Hotel chic: zo geef je je interieur een luxe upgrade

Een woonkamer zo luxe als een hotel, maar dan zonder je bankrekening helemaal leeg te plunderen: het kan wel degelijk. Maak kennis met de stijlvolle interieurtrend van dit moment: hotel chic.

Je ziet het vaak in films, op Instagram of in hotels: een clean interieur dat een en al luxe uitstraalt. Het lijkt misschien alsof er veel geld voor is neergelegd, maar een luxe interieur heeft eigenlijk weinig met dure spullen te maken – het is een gevoel. En dat kun je makkelijk zelf creëren.

Interieurtrend hotel chic

Dan moet je wel weten wat je doet. Insert: de hotel chic-trend. Er zijn verschillende manieren om je woonkamer een luxe uitstraling te geven. Komen ze!

1. Less is more

De trend heet niet voor niets ‘hotel chic’. Hotelkamers staan meestal niet propvol meubels en accessoires, maar zijn vrij minimalistisch. Waar dit bij een hotel vanuit een praktisch oogpunt wordt gedaan (je neemt je eigen spullen immers mee), geeft dit je woonkamer een instant luxe gevoel. Vergelijk een propvolle woonkamer maar eens met een woonkamer met een paar mooie items. Case closed.

2. Opgeruimd staat netjes

Minder spullen in je woonkamer betekent ook: minder rommel laten liggen. Ga voor slimme opbergruimtes en grote dichte, kasten. Zo hoef je je spullen niet los in je woonkamer te laten slingeren en oogt alles in één klap netter.

3. Gordijnen maken het verschil

Je zou het misschien niet zo snel zeggen, maar gordijnen zijn allesbepalend als het om interieur gaat. Ze zetten de toon. En aangezien je in dit geval luxe wil uitstralen, kun je maar beter voor elegante gordijnen gaan. Dan zit je altijd goed bij Veneta.com, de webshop met verschillende gordijnen van de beste kwaliteit. Check hier de mooiste gordijnen op maat, die ideaal zijn voor een luxe interieur.

4. Think big

Is het je ooit opgevallen dat een luxe interieur uit veel grote meubels bestaat? Een grote bank, groot vloerkleed, grote schilderijen of prenten op de muur; natuurlijk zijn er hier en daar wat kleinere accessoires, maar voor hotel chic geldt: ga voor grote spullen en probeer dit af te stemmen aan de grootte van je woonkamer.

5. Ga voor statement pieces

Bij een minimalistisch interieur mogen de spullen die je hebt best wel een statement maken. Ga voor een donkergroene bank of voor opvallende schilderijen. Of kies voor een kunstzinnige stoel of een grote, opvallende vaas.

6. Mix verschillende materialen

Bij hotel chic wil je niet alleen velvet meubels of pluchen kussens; je wil juist voor verschillende materialen gaan. Heb je een stoffen bank? Dan kun je voor een fluwelen poef of stoel gaan. Kies weer voor een ander materiaal vloerkleed en varieer ook genoeg met kussens.

7. Voeg bloemen toe

Simpel, maar effectief: bloemen geven je woning een extra edge. Of je nu iedere dag verse bloemen uit de tuin plukt of een nieuwe bos haalt bij de bloemist; een vaas bloemen op je (salon)tafel maakt alle verschil in de wereld. En als je liever niet te vaak een nieuwe bos koopt, kun je nog altijd voor mooie droogbloemen gaan.

Meer interieurtips? Je woonkamer inrichten doe je zo.  

In samenwerking met Veneta.com

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.