Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 2 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Wordt beleggen jouw weg naar meer financiële vrijheid? Zo leer je het in 8 stappen

De meeste mensen bouwen hun vermogen op door middel van sparen, een pensioenplan of investeren in een huis. Dat klinkt logisch. Maar met de hoge inflatie, lage spaarrente en de onvoorspelbare woningmarkt wordt ook een andere aanpak steeds populairder. Dat is beleggen. Toch is die keuze niet zomaar gemaakt. Beleggen kan voor sommigen best complex zijn en er komen risico’s bij kijken. Gelukkig heeft ABN AMRO nu een helder 8-stappenplan dat je helpt om goed geïnformeerd te beginnen met beleggen.

Wat voor belegger ben jij?

Wil je beleggen met weinig of wat meer risico? Uit onderzoek blijkt dat de manier waarop mensen met geld omgaan sterk afhankelijk is van hun opvoeding (bron: Kantar 2022). Kies je ervoor om te gaan beleggen, dan beïnvloeden ook je persoonlijkheid, de manier waarop je naar de wereld kijkt en je levensfase hoe je hierin beslissingen maakt. In het ABN AMRO stappenplan Beginnen met Beleggen ontdek je welk type belegger jij bent. Op basis van die kennis maak je makkelijker een keuze voor het juiste product.

Beleggen kent pieken en dalen

Beleggen doe je voor de lange termijn. Het verloop van de koers heeft namelijk wat weg van een berglandschap: het bestaat uit pieken en dalen. De eerste paar jaar kan je rendement best eens tegenvallen, maar op de lange termijn (langer dan 10 jaar) zie je vaak meer stijging dan daling. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst

Beginnen met Beleggen in 8 stappen

Een berg beklim je niet zonder voorbereiding. Neem daarom de tijd om je in te lezen en begrijp eerst goed waar je aan begint. Wil je starten met beleggen, maar weet je niet hoe? Op de website van ABN AMRO doorloop je de volgende 8 stappen om goed geïnformeerd te kunnen beginnen met beleggen.

  • 1. Leer wat beleggen betekent
  • 2. Ontdek welk type belegger je bent
  • 3. Begrijp en beperk de risico’s
  • 4. Bepaal je strategie
  • 5. Bepaal je inleg
  • 6. Kies je beleggingsvorm
  • 7. Begin met beleggen
  • 8. Lees de laatste nuttige info

Lees het volledige stappenplan op abnamro.nl

Vakantiegeldbonus

Krijg je binnenkort vakantiegeld uitgekeerd waarvan je een deel niet nodig hebt? Profiteer dan nu van de vakantiegeldbonus bij ABN AMRO. Open tussen 1 mei en 30 juni 2023 een ABN AMRO-beleggingsrekening, leg drie opeenvolgende maanden 150 euro in en ontvang 50 euro bonus. (Let op, aan deze actie kun je niet deelnemen als je al aan een andere actie zoals Proefbeleggen deelneemt.) Je hoeft per maand niet veel geld te missen om te starten. Bij ABN AMRO kun je beleggen vanaf 50 euro per maand.

Beleggen kent risico’s

Beleggen brengt risico’s met zich mee. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Beleg daarom met geld dat je over hebt, naast je buffer voor onvoorziene uitgaven.

In samenwerking met ABN AMRO

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.