Emma Toussain
Emma Toussain Reizen 7 sep 2022
Leestijd: 4 minuten

Hotel FRANQ in Antwerpen komt met exclusieve speakeasy events – wij waren bij de eerste editie

Vorige week woensdag trapte het Antwerpse luxehotel FRANQ een reeks speakeasy-evenementen af tijdens een avond vol livejazzmuziek, hapjes van sterrenchef Tim Meuleneire en heel veel champagne. Wij waren zo lucky om aanwezig te mogen zijn bij het eerste event en geloof ons: het is de perfecte plek voor een stijlvolle date met je lover of een bijzonder avondje uit met vriendinnen.

Wat heb je nodig? Een mooie outfit, zin in champagne, een exclusief kaartje én een wachtwoord.

Out of the box in Antwerpen bij Hotel FRANQ

Hotel FRANQ en het bijbehorende restaurant zijn gevestigd in een voormalig bankgebouw in het hart van Antwerpen. Vanaf Amsterdam zit je nog geen twee uur in de trein en het is met de auto ook erg makkelijk bereikbaar, iets wat we nog wel eens vergeten. Toch voelt het wel alsof je verder weg bent; helemaal in de zomer met de fijne avondzon.

Even terug naar FRANQ: Het monumentale en karakteristieke 18e-eeuwse achterhuis wat bij het hotel hoort, zal voortaan gebruikt worden voor feestelijke en originele evenementen. Het gebouw telt twee verdiepingen en ademt historie door de monumentale gevel, de originele details en houten balken. Het leent zich uitstekend voor intieme gelegenheden, zoals een speakeasy-avond of privéfeesten en laat dat nou nét hetgeen zijn wat wij mogen uittesten.

Speakeasy events

Mocht je niet bekend zijn met deze term dan leggen we het je graag uit. Speakeasy is een Engelse term voor een gelegenheid of evenement waar illegaal alcoholische drank werd verkocht. Dit soort gelegenheden ontstonden tijdens de drooglegging in de Verenigde Staten van 1920 tot 1933, toen de verkoop en productie van alcohol veelal verboden was. Je mocht dus aan de buitenkant niet zien dat er een event was (met alcohol dus) waardoor deze evenementen vaak in kelders en achterhuizen werden gehouden.

Roaring twenties

Op 31 augustus werden we met een wachtwoord, die we kregen via een sms, naar de poort van het hotel gestuurd. Daar stond er een portier klaar om de ons verder te begeleiden. Wel moet je het goede wachtwoord zeggen, anders kom je niet binnen. Net zoals vroeger.. toen het écht illegaal was. Een eerste verrassing was een shotje met zwart water. En als we zwart zeggen dan bedoelen we ook echt zwart. Niks om je zorgen om te maken, toch?

De speakeasy bar bevindt zich in het achterhuis van het hotel dat werd omgetoverd naar een roaring feestavond, back in the twenties. De eerste toast van de avond gebeurde à la Leonardo DiCaprio (The Great Gatsby – duhhh) met een coupe Telmont champagne. Maison Telmont werd in 1912 geboren uit een avant-garde standpunt. Sinds dit jaar investeert DiCaprio in het merk door een gedeelde passie voor de bescherming van het milieu. Zo was Leo er toch nog een beetje bij. Verder werden de alle gasten verwend met de Fish House punch, één van ’s werelds oudste cocktails van de Franse spirits groep Rémy Cointreau. Als je een beetje fan bent van de film The Great Gatsby dan ben je hier dus helemaal op je plek.

Ben je benieuwd hoe zo’n evenement eruit ziet? Bekijk dan onze TikTok-video hieronder and give us a like & follow:

@nsmblmagazine

Een exclusief event mét wachtwoord op een prachtige locatie in Antwerpen?! Daar wil je bij zijn. Lees meer op NSMBL.nl ❤️ #antwerp #speakeasy #traveltips #citytrip #foryou #travel #leonardodicaprio #hotel #fyp #hotelfranq #storytime #review

♬ The Great Gatsby – F Scott Fitzgerald & Michael Shannon

NSMBL & FRANQ

Wat vonden wij ervan? Ten eerste, het hotel is prachtig. Het is een heuse parel en elke ruimte van het hotel zit weer vol verrassingen. De entree is een echte eyecatcher en ook de kamers zijn mooi, stijlvol en ruim. Daarnaast kan je dus genieten van een heuse sterren-maaltijd en ‘s ochtends eet je in dezelfde ruimte een heerlijk ontbijt. Het event zelf was een bijzondere ervaring – de prachtige kleine binnentuin van het hotel leent zich precies voor zulke events. Er was champagne, wijn en natuurlijk ook genoeg andere soorten drank. Ook waren er prachtig uitziende Michelin-hapjes waardoor je je toch even net een beetje specialer voelt.

Ook werd de avond voorzien van livemuziek en kon je je wagen aan een potje roulette of blackjack zonder je spaarrekening te plunderen. Je ontving namelijk FRANQ-geld, waarmee je kon spelen. Je waande je echt even in de roaring twenties, maar dan zónder het onprettige gevoel dat je iets illegaals aan het doen bent. Perfect voor een stijlvolle date met je lover of een bijzondere avond met vriendinnen. Ben je single? Iedereen ziet er tiptop uit, dus misschien scoor je ook nog wel een nummer aan het einde van de avond.

We loved it.

Ben jij de volgend keer aanwezig?

Het eerstvolgende speakeasy-evenement vindt plaats op 29 september. Verwacht je aan een avond met een exclusieve cocktailkaart en bites door sterrenchef Tim Meuleneire. Om een exclusief plekje te bemachtigen kun je het beste de website en de social mediakanalen van Hotel FRANQ in de gaten houden. Het leukste is natuurlijk om een overnachtig te boeken in het hotel, zodat jij aan het einde van de avond zo je bed in kunt rollen en ‘s ochtend kunt genieten van een lekker ontbijtje.

Deze 15 stijlvolle zwarte boots heb je nodig in je garderobe

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.