Britta van Aggele
Britta van Aggele Entertainment 7 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

House of Gucci heeft $10.000 uitgegeven aan pruiken voor Lady Gaga

Wij weten niet hoe het met jullie zit, maar wij zijn dit weekend naar House of Gucci geweest in de bioscoop. Hoewel House of Gucci gemixte reviews kreeg, hebben we heel erg genoten van de film. En dat kwam natuurlijk vooral door Lady Gaga en al haar geweldige looks in de film. Nu is er onthuld dat de pruiken van Lady Gaga voor House of Gucci $10.000 hebben gekost.

Wij zijn in shock.

House of Gucci

Na het kijken van de trailer van House of Gucci wisten wij het zeker: deze film willen we zo snel mogelijk zien. Zo gezegd zo gedaan, en wat hebben we genoten. De film – geregisseerd door Ridley Scott – vertelt de tragedie van Maurizo Gucci (Adam Driver) en de neergang van het mode-emperium. De moord in 1995 op Maurizio Gucci en de nasleep van deze gebeurtenis staan centraal in de film en je ziet hoe zijn vrouw Patrizia Reggiani (Lady Gaga) plannen maakte om hem na de verkoop van zijn aandelen om het leven te brengen.

Hoewel wij vanaf het eerste moment uitkeken naar de film, is er één familie die totaal geen fan is van de film. De Gucci-familie liet namelijk weten dat ze allesbehalve blij zijn met de House of Gucci-film. Hoewel de film in eerste instantie lovende reacties kreeg, kwamen er later ook minder goede reviews langs. Ook de familie Gucci haalde nogmaals hard uit naar House of Gucci in een officieel review. Ouch!

House of Gucci
Ernesto Ruscio/GC Images

Pruiken

Dan nog even over Lady Gaga en haar looks in de film. Op dit moment heeft ze een blonde coupe, maar in House of Gucci in de zangeres met verschillende bruine kapsels te zien. Dit is in de film opgelost door gebruik te maken van verschillende pruiken, maar aan die pruiken zit ook een flink prijskaartje.

Frederic Aspiras is al meer dan tien jaar de persoonlijke haarstylist en pruikontwerper van Lady Gaga. In een recent interview laat hij weten wat de prachtige pruiken van Lady Gaga (aka Patrizia Reggiani) kosten. “These wigs alone cost like $10,000!” vertelt Frederic Aspiras aan The Hollywood Reporter. In totaal maakte hij tien pruiken waarmee hij meer dan 55 verschillende looks creëerde.

Marco Piraccini/Archivio Marco Piraccini/Mondadori Portfolio via Getty Images
House of Gucci

Frederic Aspiras

“For my job, it was about being able to use hair as a tool for the actress to really delve into the mind of this person,” vertelt de haarstylist aan THR. “I wanted the texture, I wanted the vibe, I wanted the way it moved. Exactly the way it felt. Because it needed to transport you to that time.” De stylist onthult dat hij een map met 450 pagina’s aan haarlooks voor de film heeft gemaakt.

Wel moest hij regisseur Ridley Scott overtuigen dat Patrizia’s haar een belangrijk onderdeel zou zijn voor het vertellen van haar verhaal. “He really wanted just two hairstyles in the whole film, because he wanted the editing to be so easy,” vertelt Aspiras. “The guy did not talk to me once on set, because I was this young kid. But I showed him.”

House of Gucci
Fabio Lovino/MGM

Gelukkig heeft Frederic Aspiras Ridley Scott overtuigd, want we weten allemaal: als je haar maar goed zit.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.