Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Entertainment 21 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Gucci-familie is allesbehalve blij met nieuwe film House of Gucci

De Gucci-familie is niet blij met de de aankomende film House of Gucci (2021), waarin hoofdrollen zijn weggelegd voor Lady Gaga en Adam Driver. De opnames van de nieuwe film zijn in volle gang, maar de Gucci-familie uit hun ongenoegen over de nieuwe film. Ze zijn teleurgesteld in het verhaal dat de film volgt.

House of Gucci

De nieuwe productie is een verfilming van het boek The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour, and Greed by Sara Gay Forden. Centraal staan de gebeurtenissen en de nasleep van de moord in 1995 op Maurizio Gucci, gespeeld door Adam Driver. In de film zie je hoe zijn vrouw Patrizia Reggiani (Lady Gaga) plannen maakte om om hem na de verkoop van zijn aandelen om het leven te brengen.

De nieuwe film van regisseur Ridley Scott (Alien, Blade Runner, Gladiator (en het vervolg), The Martian), met name de cast, wordt dan ook gezien als ‘walgelijk’. Naast Lady Gaga en Adam Driver bestaat de cast uit onder anderen Jared Leto (Paolo Gucci), Al Pacino (Aldo Gucci) en Mădălina Diana Ghenea (Sophia Loren). De meeste mensen zouden dit een sterrencast noemen, maar de Gucci-familie ziet dat niet zo.

Walgelijke cast

Patrizia Gucci, een van de nichten van Maurizio, vertelde tegen Associated Press wat ze van de kaal gemaakte Jared Leto vindt. “Walgelijk, verschrikkelijk. Ik voel me nog steeds beledigd als ik hem zie als Paolo.”

Jared Leto (links) als Paolo Gucci

Ook heeft ze kritiek op het verhaal dat de film volgt. “Ik spreek niet alleen namens mezelf, maar namens de hele familie”, voegt Patrizia Gucci toe. “Ze stelen de identiteit van een familie om winst te maken en om het inkomen van het Hollywood-systeem te vergroten. Ons gezin heeft een identiteit en recht op privacy. Er valt over veel te praten als wat betreft een film, maar er is een bepaalde grens die niet kan worden overschreden. Dat gebeurt nu wel in House of Gucci.”

Al Pacino als grootvader

De spreekbuis van de familie gaat nog even door met moddergooien op de cast van House of Gucci. Over de keuze voor Al Pacino, niet de minste acteur, is ze bijvoorbeeld niet te spreken. “Mijn grootvader was een zeer knappe man, zoals alle Gucci’s. Groot, blauwe ogen en uiterst elegant. Nu wordt hij gespeeld door Al Pacino, die van zichzelf al niet de grootste is. Op de foto’s op de filmset ziet hij er dik, lelijk en klein uit, met grote bakkebaarden. Ronduit beschamend, want zo lijkt hij helemaal niet op mijn grootvader.”

Al Pacino als Aldo Gucci

De première van House of Gucci staat gepland in oktober 2021. Een officiële trailer is nog niet verschenen. Lees hier meer over het leven van de vermoorde Maurizio.

Dit artikel verscheen eerder op Manners.

Manners

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.