Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Entertainment 25 nov 2021
Leestijd: 3 minuten

Zo zien de karakters uit House of Gucci er in real life uit

House of Gucci draait vanaf vandaag eindelijk in de bioscoop en daar zijn we maar wat blij mee. Na maanden uitgekeken te hebben naar de film, mogen we nu genieten van Adam Driver en Lady Gaga. Zij vertellen het verhaal van Patrizia Reggiani en de moord op haar ex-man Maurizio Gucci, van het gelijknamige Italiaanse modehuis.

Maar hoe ziet de cast er in real life uit?

House of Gucci: de cast

De film vertelt het waargebeurde verhaal van Patrizia, de voormalige echtgenote van Gucci-oprichter Maurizio Gucci. Patrizia werd in 1995 veroordeeld voor het inhuren van een huurmoordenaar om haar man in Milaan te vermoorden. In de film volgen we de misdaad in de familie en de bijbehorende val van het House of Gucci. Met rollen voor Lady Gaga, Adam Driver, Jared Leto, Salma Hayek, Al Pacino, Jeremy Irons en, zit de cast van de film vol grote namen.

Maar wie vertolken zij in de film? En komen ze met hun rol dichtbij het echte verhaal van het Italiaanse modehuis Gucci? We zetten de karakters op een rij en vergelijken ze met de cast uit de gloednieuwe film.

1. Lady Gaga als Patrizia Reggiani

Lady Gaga speelt Patrizia Reggiani, een vrouw met een bescheiden achtergrond die door haar relatie met Maurizio Gucci terechtkwam in de beroemde modefamilie. Lady Gaga zet haar beste Italiaanse accent op voor de rol van Patrizia in House of Gucci en de reviews over haar rol zijn lovend.

Lady gaga house of gucci pruiken
Universal

Nadat ze in 1994 van Maurizio was gescheiden, werd de echte Patrizia vervolgens de hoofdverdachte in de moord op Maurizio nadat hij op 27 maart 1995 meerdere keren was neergeschoten. Ze zat 18 jaar in de gevangenis voor het regelen van de moord en werd in oktober 2016 vrijgelaten.

ANP

House of Gucci: Lady Gaga-fans gaan compleet los op Twitter over de film

2. Adam Driver als Maurizio Gucci

Adam Driver speelt Patrizia’s echtgenoot (en vervolgens ex-man) Maurizio Gucci, om wiens moord de film draait.

Universal

De echte Maurizio Gucci werd in 1995 vermoord nadat hij werd neergeschoten terwijl hij de trap opliep naar zijn kantoor. Hij trouwde in 1972 met Patrizia voordat hij haar in 1985 verliet en een relatie begon met Paola Franchi met wie hij tot aan zijn dood samen was.

Erin Combs/Toronto Star via Getty Images

3. Al Pacino als Aldo Gucci

Aldo Gucci was de oudste biologische zoon van de oprichter van het modebedrijf, Guccio Gucci. Zijn broer was Rodolfo Gucci (de vader van Maurizio Gucci), wat hem de oom van Maurizio maakte. Hij wordt natuurlijk gespeeld door Al Pacino uit The Godfather en Scarface.

EPA/MATTEO BAZZI

Als zoon van Guccio Gucci was Aldo verantwoordelijk voor de uitbreiding van het label naar nieuwe markten over de hele wereld, waaronder de Verenigde Staten. In 1986 werd hij echter veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf wegens belastingontduiking en stierf later in 1990.

Denver Post via Getty Images

4. Jared Leto als Paolo Gucci

Paolo, een van de vier kinderen van Aldo Gucci (de oom van Maurizio Gucci), was in de jaren zestig hoofdontwerper voor Gucci en werd later in 1978 vice-president marketing van de Amerikaanse tak van het bedrijf. Hij wordt gespeeld door Jared Leto.

Universal Pictures

Paolo werd in 1980 ontslagen bij het moederbedrijf en klaagde later zijn broers en neef Maurizio aan om meerdere redenen – waaronder contractbreuk, emotionele stress en mishandeling, aan.

Dick Loek/Toronto Star via Getty Images

5. Camille Cottin als Paola Franchi

Camille Cottin speelt Paola Franchi, met wie Maurizio Gucci een relatie had tot aan zijn dood in 1995.

Universal Pictures

De echte Paola lijkt heel veel op Camille. Paola en Maurizio gingen in 1990 samenwonen, maar ze trouwden niet voordat Maurizio stierf.

Jacopo Raule/Getty Images

6. Mădălina Diana Ghenea als Sophia Loren

Mădălina Diana Ghenea speelt de Italiaanse actrice Sophia Loren, een van de beroemdheden die gekleed werd door Gucci. De Roemeense Mădălina begon haar carrière als model, voordat ze ging acteren in Italië.

MEGA/GC Images

Als je Mădălina als Sophia Loren ziet, voelt het als de dag van gisteren. De iconische actrice Loren was een van de eerste grote namen die door de Gucci’s werd gekleed toen ze met beroemdheden begonnen te werken, wat hielp om het label wereldwijd te veroveren.

Henry Gris/FPG/Getty Images

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.