Daniëlle Pince van der Aa
Daniëlle Pince van der Aa Beauty 8 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit houtskool-gezichtsmasker is geschikt voor alle huidtypes en wil je uitproberen

Laten we eerlijk zijn: niets is fijner dan het hebben van een gezichtsmasker dat is geschikt voor elk huidtype. Dit fijne houtskool gezichtsmasker is dan ook perfect: het werkt voor zowel een vette als droge of geïrriteerde huid.

We leggen je uit hoe je het masker zelf maakt.

Houtskool gezichtsmasker: wat zijn de voordelen?

Een houtskolen gezichtsmasker heeft veel voordelen: zo ontstopt het verstopte poriën, verwijdert het mee-eters en zorgen ze ervoor dat alle extra oliën op je gezicht weggaan. Al genoeg redenen om eens te overwegen om zo’n houtskolen masker te gebruiken, als je het ons vraagt. En we hebben goed nieuws, want je kan zo’n gezichtsmasker makkelijk zelf maken met de juiste ingrediënten. Om hem echt perfect voor jouw huidtype te maken hoef je maar een paar ingrediënten extra toe te voegen. Dit zijn de basis ingrediënten:

– 1 eetlepel kleipoeder
– 1 eetlepel Organic activated charcoal
– 2 theelepels water

Meng de ingrediënten goed door elkaar en voeg de nodige ingrediënten voor jouw type huid eraan toe. We hebben ze hieronder duidelijk voor je op een rijtje gezet.

Deze DIY-face wash is geschikt voor alle huidtypen en wil je proberen

1. Acne-achtige huid

Voor een acne-achtige huid werkt het houtskool gezichtsmasker het beste als je hier een eetlepel Griekse Yoghurt aan toevoegt. Je kunt er ook twee druppels tea tree olie aan toevoegen.

2. Vette huid

Wanneer je last hebt van een vettige huid is het ingrediënt alcoholvrije Witch Hazel, aka het water van de Toverhazelaar plant, het perfecte ingrediënt. Hiermee komt je huid in perfecte balans. Voeg voor het perfecte resultaat nog een paar druppels lavendel of rozenolie toe.

3. Droge huid

Heb jij last van een droge huid? Dan kun je het beste druivenpitolie of een beetje Vaseline toevoegen aan jouw houtskool gezichtsmasker.

4. Gecombineerde huid

Voor een natuurlijke glow en het verminderen van rode vlekken kun je voor een gecombineerde huid het beste azulene olie toevoegen aan jouw gezichtsmasker.

5. Gebalanceerde huid

Je wilt je gebalanceerde huid natuurlijk het liefst in balans houden. Dit doe je het beste met lavendel olie, rozenolie en een fijne Aloë Vera.

Tip: Om te voorkomen dat je gezichtshaar en nieuwe huid meetrekt wanneer je het masker eraf trekt, kun je het beste het gezichtsmasker eraf wassen met warm water. Hiermee benader je je huid op een voorzichtige manier en voorkom je huidbeschadiging.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.